Πλοίαρχος «Norman Atlantic»: Έδωσα εσωτερικό συναγερμό για να μην προκληθεί πανικός

Πλοίαρχος «Norman Atlantic»: Έδωσα εσωτερικό συναγερμό για να μην προκληθεί πανικός

Για πέντε ώρες στον ανακριτή ο καπετάνιος του «Norman Atlantic», Αρτζίλιο Τζακομάτζι - Κατηγορείται για πολλαπλή ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια

Πλοίαρχος «Norman Atlantic»: Έδωσα εσωτερικό συναγερμό για να μην προκληθεί πανικός
Τέλος δεν έχει η ταλαιπωρία των διασωθέντων του «Norman Atlantic», ενώ ακόμα επικρατεί χάος με τους αριθμούς των επιβαινόντων του μοιραίου πλοίου, καθώς οι αρμόδιες ιταλικές αρχές δεν έχουν ακόμα καταφέρει να δώσουν σαφή στοιχεία για το ταξίδι… θανάτου.

Την ώρα που αγωνιούσαν οι επιβαίνοντες για τους αγνοούμενους, ο κυβερνήτης του πλοίου, Αρτζίλιο Τζακομάτζι, κατέθετε για πέντε ώρες στον ανακριτή Έτορε Καρντινάλι.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, λοιπόν, ο 62χρονος πλοίαρχος υποστήριξε ότι ακολούθησε όλες τους κανονισμούς ασφαλείας σεβόμενος την προκαθορισμένη διαδικασία.


Κλείσιμο

Σχετικά με τις καταγγελίες των επιβαινόντων σύμφωνα με τους οποίους δε σήμανε συναγερμός μόλις προκλήθηκε η πυρκαγιά στο γκαράζ του πλοίου, ο Τζακομάτζι, ισχυρίστηκε πως σήμανε εσωτερικό συναγερμό στο πλήρωμα, για να μην προκληθεί πανικός ανάμεσα στους επιβάτες.

Όπως επισημαίνει ιταλικό δημοσίευμα, ο πλοίαρχος κατέθεσε ότι κινήθηκε κατ’αυτόν τον τρόπο μέχρι να διαπιστώσει το μέγεθος της πυρκαγιάς και μόνο αργότερα, όπως ορίζει ο κανονισμός, σήμανε συναγερμό σε ολόκληρο το πλοίο.

Όλα αυτά, ενώ ο ίδιος και ο πλοιοκτήτη του «Norman Atlantic», Κάρλο Βισεντίνι, ερευνώνται για πολλαπλή ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης