Πλοίαρχος «Norman Atlantic»: Έδωσα εσωτερικό συναγερμό για να μην προκληθεί πανικός
Για πέντε ώρες στον ανακριτή ο καπετάνιος του «Norman Atlantic», Αρτζίλιο Τζακομάτζι - Κατηγορείται για πολλαπλή ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια
Τέλος δεν έχει η ταλαιπωρία των διασωθέντων του «Norman Atlantic», ενώ ακόμα επικρατεί χάος με τους αριθμούς των επιβαινόντων του μοιραίου πλοίου, καθώς οι αρμόδιες ιταλικές αρχές δεν έχουν ακόμα καταφέρει να δώσουν σαφή στοιχεία για το ταξίδι… θανάτου.
Την ώρα που αγωνιούσαν οι επιβαίνοντες για τους αγνοούμενους, ο κυβερνήτης του πλοίου, Αρτζίλιο Τζακομάτζι, κατέθετε για πέντε ώρες στον ανακριτή Έτορε Καρντινάλι.
Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, λοιπόν, ο 62χρονος πλοίαρχος υποστήριξε ότι ακολούθησε όλες τους κανονισμούς ασφαλείας σεβόμενος την προκαθορισμένη διαδικασία.
Κλείσιμο
Σχετικά με τις καταγγελίες των επιβαινόντων σύμφωνα με τους οποίους δε σήμανε συναγερμός μόλις προκλήθηκε η πυρκαγιά στο γκαράζ του πλοίου, ο Τζακομάτζι, ισχυρίστηκε πως σήμανε εσωτερικό συναγερμό στο πλήρωμα, για να μην προκληθεί πανικός ανάμεσα στους επιβάτες.
Όπως επισημαίνει ιταλικό δημοσίευμα, ο πλοίαρχος κατέθεσε ότι κινήθηκε κατ’αυτόν τον τρόπο μέχρι να διαπιστώσει το μέγεθος της πυρκαγιάς και μόνο αργότερα, όπως ορίζει ο κανονισμός, σήμανε συναγερμό σε ολόκληρο το πλοίο.
Όλα αυτά, ενώ ο ίδιος και ο πλοιοκτήτη του «Norman Atlantic», Κάρλο Βισεντίνι, ερευνώνται για πολλαπλή ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας