Bloomberg: Το πετρέλαιο ρίχνει και τα γερμανικά ομόλογα

Bloomberg: Το πετρέλαιο ρίχνει και τα γερμανικά ομόλογα

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων, οι επενδυτές προεξοφλούν μείωση της ανάπτυξης λόγω της περιορισμένης ζήτησης για πετρέλαιο και αναζητούν «ασφαλή καταφύγια» σε ισχυρά κρατικά ομόλογα, όπως τα γερμανικά

Bloomberg: Το πετρέλαιο ρίχνει και τα γερμανικά ομόλογα
Άνοδος παρατηρείται στις τιμές των δεκαετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, την ώρα που η τιμή του πετρελαίου κατρακυλά σε ιστορικά χαμηλά, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων, οι επενδυτές προεξοφλούν μείωση της ανάπτυξης λόγω της περιορισμένης ζήτησης για πετρέλαιο και αναζητούν «ασφαλή καταφύγια» σε ισχυρά κρατικά ομόλογα, όπως τα γερμανικά.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, η τιμή του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου κατέγραψε άνοδο για έβδομη κατά σειρά ημέρα, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Οκτώβριο του 2013. Όσο για την απόδοσή του, υποχώρησε κατά 0,02 μονάδες βάσης στις 0,601 μονάδες. Όπως σημειώνει το Bloomberg, η απόδοση του είναι η χαμηλότερη από το 1989.

Η πτώση στην τιμή του πετρελαίου μπρεντ κατά 46% από τις αρχές του έτους διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την αξία των ισχυρών ευρωπαϊκών ομολόγων. Ταυτόχρονα, η επιβράδυνση της ανάπτυξης «πιέζει» τον πληθωρισμό κάτω από το στόχο της ΕΚΤ, (πλησίον αλλά χαμηλότερα του 2,0%) ωθώντας την κεντρική τράπεζα να λάβει μέτρα τόνωσης που με τη σειρά τους θα ανεβάσουν ακόμη πιο ψηλά τις τιμές των ομολόγων.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης