Η Νοτιοαφρικανή δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα έκανε σήμερα δεκτή την έφεση που κατέθεσε ο εισαγγελέας επί της καταδικαστικής απόφασης που προβλέπει την ποινή πενταετούς φυλάκισης την οποία επέβαλε πρόσφατα δικαστήριο στον ολυμπιονίκη και παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους κρίνοντάς τον ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η υπόθεση θα σταλεί στο Ανώτατο Δικαστήριο για αναθεώρηση, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή μεγαλύτερης ποινής στον διεθνούς φήμης αθλητή.
«Δεν μπορώ να πω ότι είναι απίθανη η προοπτική επιτυχίας στο Ανώτατο Δικαστήριο», δήλωσε η Μασίπα.
Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, η οποία επιτρέπει στον Πιστόριους να ζητήσει να μετατραπεί η ποινή του σε κατ' οίκον περιορισμό έπειτα από δέκα μόλις μήνες.
Κλείσιμο
Χθες, ο Νελ χαρακτήρισε ενώπιον του δικαστηρίου «σοκαριστικά ακατάλληλη» την ποινή που επιβλήθηκε στον Πιστόριους και είπε ότι αυτή θα πρέπει να αναθεωρηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι το δικαστήριο έδειξε «υπερβολική επιείκια» απέναντι στον κατηγορούμενο.
Με την ασυναγώνιστη εμπειρία της, η Avis έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα που καθιστά το leasing μια πανεύκολη, ταχύτατη και απολαυστική εμπειρία που δίνει στους οδηγούς ολοένα περισσότερα.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.