Φιλιππίνες: Τουλάχιστον δύο νεκροί από τον τυφώνα Χαγκοπίτ

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον δύο νεκροί από τον τυφώνα Χαγκοπίτ

Η Διεθνής Οργάνωση Προσφύγων καλεί τη διεθνή κοινότητα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρξει βοήθεια προς τους πληγέντες, οι οποίοι ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 500.000 ανθρώπους

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον δύο νεκροί από τον τυφώνα Χαγκοπίτ
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Φιλιππίνες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προκάλεσε ο τυφώνας Χαγκοπίτ που έπληξε τις ανατολικές περιοχές της χώρας. Ο τυφώνας «κατηγορίας 3», δύο δηλαδή βαθμίδες κάτω από αυτό που οι μετεωρολόγοι ονομάζουν «υπέρ-τυφώνα» κινείται βορειοδυτικά, σε περιοχές οι οποίες προσπαθούν να συνέλθουν από τις καταστροφές ενός άλλου τυφώνα το 2013.


Περίπου 700.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους,. Στη μεγαλύτερη εκκένωση που έχει συμβεί ποτέ σε περίοδο ειρήνης, και πολλές χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής  ετοιμάζονται να αποστείλουν ανθρωπιστική βοήθεια και   ιατροφαρμακευτικά υλικά για τους κατοίκους των περιοχών, ενώ βοήθεια ενδέχεται να αποστείλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Κλείσιμο

Τέσσερις επαρχίες των Φιλιππίνων έχουν κηρυχθεί ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι αρχές προετοιμάζονται και για το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα στην πρωτεύουσα Μανίλα, πόλη 12 εκ. ανθρώπων, αν και ο μετεωρολόγοι το αποκλείουν.


Η Διεθνής Οργάνωση Προσφύγων καλεί τη διεθνή κοινότητα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρξει βοήθεια προς τους πληγέντες, οι οποίοι ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 500.000 ανθρώπους.  

Ο τυφώνας  Χαγκοπίτ μπορεί επισήμως να έχει χαρακτηρισθεί από τους μετεωρολόγους ως «καταιγίδα τύπου 3», δύο βαθμίδες πιο κάτω από αυτό που ονομάζεται «υπέρ -τυφώνας», αλλά οι περιοχές που πλήττει αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα καθώς μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές καταιγίδες με τη στάθμη των υδάτων να ξεπερνά τα 4,5 μέτρα 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης