Συντετριμμένοι οι γονείς του Πίτερ Κάσιγκ

Συντετριμμένοι οι γονείς του Πίτερ Κάσιγκ

«Ο γιος μας έχασε τη ζωή του λόγω της αγάπης του για το λαό της Συρίας», έγραψαν σε μήνυμά τους στο Twitter - Είχαν επανηλειμμένα μέσω βίντεο παρακαλέσει τους τζιχαντιστές να απελευθερώσουν το γιο τους, που είχε ασπαστεί το Ισλάμ - Παγκόσμιο σοκ από το φρικιαστικό βίντεο 

Συντετριμμένοι οι γονείς του Πίτερ Κάσιγκ
Συντετριμμένοι δήλωσαν οι γονείς του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ ο οποίος αποκεφαλίστηκε την Κυριακή από ισλαμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. 

«Είμαστε συντετριμμένοι με την είδηση ότι ο γιος μας έχασε τη ζωή του λόγω της αγάπης του για το λαό της Συρίας», έγραψε ο Εντ και η Πάολα Κάσιγκ σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό της οικογένειας στο Twitter στον λογαριασμό @kassigfamily.



Εκτός του Κάσιγκ οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν δια αποκεφαλισμού και τουλάχιστον άλλους 15 άνδρες που φέρονται ότι ήταν μέλη των συριακών ενόπλων δυνάμεων. Η δολοφονία του Κάσιγκ συνδέεται από τους ισλαμιστές με την αποστολή Αμερικανών συμβούλων για να βοηθήσουν τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις να αποκρούσουν το Ισλαμικό Κράτος.
Κλείσιμο

Το νέο φρικιαστικό βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα την Κυριακή. Με σκηνοθεσία επιπέδου... Χόλιγουντ, οι τζιχαντιστές δείχνουν τη μαζική εκτέλεση των Σύρων στρατιωτιών του Άσαντ. Φαίνονται να κρατούν τους ομήρους, οι οποίοι φορούν μπλε στολές και όχι τις πορτοκαλί που είχαμε δει να φορούν οι μέχρι τώρα εκτελεσθέντες από το ΙΚ. Στη συνέχεια, ο καθένας περνά και παίρνει το μαχαρι με το οποίο στη συνέχεια θα αποκεφαλίσει τον όμηρό του.



Στο τελευταίο αυτό βίντεο, οι τζιχαντστές δεν έδειξαν τον Πίτερ Κάσιγκ γονατιστό, με την προτοκαλί στολή, να απευθύνει μήνυμα μίσους προς τον δυτικό κόσμο. Αντίθετα, μετά την εκτέλεση των Σύρων, φαίνεται το ήδη κομμένο κεφάλι του άτυχου αμερικανού να είναι τοποθετημένο στα χέρια του μαυροντυμένου εκτελεστή, ο οποίος μιλά προς τον Ομπάμα. 

Ήδη οι ειδικοί εξετάζουν το βίντεο σε κάθε λεπτομέρεια, καθώς διαφέρει σε αρκετά σημεία σε σχέση με τα προηγούμενα.



Ο 26χρονος Κέσινγκ είχε απαχθεί στη Συρία τον Οκτώβριο του 2013 την ώρα που ταξίδευε προς την πόλη Ντέιρ Εζούρ ως μέλος της οργάνωσης SERA. Σύμφωνα με τους γονείς του κατά την κράτησή του είχε ασπαστεί το Ισλάμ και είχε αλλάξει το όνομά του σε Αμπντούλ Ραχμάν. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης