Οι Πεσμεργκά φτάνουν στο Κομπάνι

Οι Πεσμεργκά φτάνουν στο Κομπάνι

Η Τουρκία δήλωσε έτοιμη να χορηγήσει στρατιωτική βοήθεια και εκπαίδευση στους μαχητές του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού"

Οι Πεσμεργκά φτάνουν στο Κομπάνι
Στο Κομπάνι της Συρίας αναμένονται εντός της ημέρας περίπου 150 Κούρδοι Πεσμεργκά του Ιράκ, οι οποίοι επιστρατεύτηκαν για τη σωτηρία του κουρδικού θύλακα. Σύμφωνα με το Reuters, οι Πεσμεργκά μετέβησαν αεροπορικώς από το Αρμπίλ του Ιράκ, χτες το βράδυ, στο αεροδρόμιο της πόλης Σανλιούρφα, νοτιοανατολικά της Τουρκίας και από εκεί μετέβησαν στην πόλη Σιλόπι συνοδεία αστυνομικών.

Ο Χέμιν Χαουράμι, ανώτερος αξιωματούχος του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, έγραψε σε μήνυμα στο λογαριασμό του στο  Twitter, ότι οι Πεσμεργκά αναχώρησαν από το αεροδρόμιο του Αρμπίλ με προορισμό την τουρκική πόλη Σιλόπι απ΄όπου θα μεταβούν οδικώς στο Κομπάνι.  

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Άγκυρας δήλωσε έτοιμη να χορηγήσει στρατιωτική βοήθεια και εκπαίδευση στους μαχητές του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού", προσκείμενου στην μετριοπαθή αντιπολίτευση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις του, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει την εκπαίδευση εντός των επόμενων ημερών των μαχητών του  "Ελεύθερου Συριακού Στρατού". Σύμφωνα με το Reuters, οι Κούρδοι μαχητές θα διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα εντός της ημέρας για να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους, τον κουρδικό θύλακα, στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας.

Χτες, για μία ακόμη φορά, δια στόματος του Τούρκου πρωθυπουργού, η κυβέρνηση της Άγκυρας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να στείλει στρατεύματα για να υπερασπιστεί τη συριακή πόλη Κομπάνι υπό τις παρούσες συνθήκες. Ο Νταβούτογλου ζήτησε επίσης εκ νέου τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής που θα στρέφεται όχι μόνο κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και κατά του συριακού καθεστώτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης