Σουηδία: Μυστήριο με «ξένο» υποβρύχιο ανοικτά της Στοκχόλμης

Σουηδία: Μυστήριο με «ξένο» υποβρύχιο ανοικτά της Στοκχόλμης

Tο βράδυ του Σαββάτου ο σουηδικός στρατός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επιχείρηση με τη συμμετοχή 200 ανδρών, πολεμικών πλοίων, ναρκαλιευτικών και ελικοπτέρων 

Σουηδία: Μυστήριο με «ξένο» υποβρύχιο ανοικτά της Στοκχόλμης
Παρατείνεται το μυστήριο γύρω από την επιχείρηση του σουηδικού στρατού κατόπιν πληροφοριών για "ξένη υποβρύχια δραστηριότητα" ανοικτά της Στοκχόλμης, μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας ενός μυστηριώδους "ξένου σκάφους".

"Δεν είναι δικό μας, πρόκειται για ξένο σκάφος", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιναύαρχος Αντερς Γκρένσταντ απόψε σχολιάζοντας τη φωτογραφία η οποία ελήφθη χθες το πρωί από "πηγή".

"Δεν πρόκειται για καταδίωξη υποβρυχίου. Συγκεντρώνουμε αποδείξεις που μάς επιτρέπουν να αποδείξουμε την ύπαρξη ξένης υποβρύχιας δραστηριότητας", πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι "φαίνεται πως μία ζώνη ανατολικά της σουηδικής πρωτεύουσας φαίνεται ότι ενδιαφέρει μία ξένη δύναμη".

Κλείσιμο
Tο βράδυ του Σαββάτου ο σουηδικός στρατός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επιχείρηση με τη συμμετοχή 200 ανδρών, πολεμικών πλοίων, ναρκαλιευτικών και ελικοπτέρων που χτένισαν μία ζώνη ακτίνας 50 χιλιομέτρων στη Βαλτική Θάλασσα, έπειτα από μαρτυρία για τον εντοπισμό αντικειμένου στη θάλασσα.

Η Ρωσία διέψευσε τις πληροφορίες του σουδικού Τύπου σύμφωνα με τις οποίες οι σουδικές ένοπλες δυνάμεις αναζητούσαν ρωσικό υποβρύχιο που είχε ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης ανοικτά της Στοκχόλμης.

"Δεν υπήρξε καμία ανωμαλία και ακόμη λιγότερο ατυχήματα που αφορούν ρωσικά σκάφη", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Ο Αντερς Γκρένσταντ διέψευσε επίσης τις πληροφορίες του σουηδικού Τύπου.

"Με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, δεν μπορούμε να φθάσουμε στα ίδια συμπεράσματα με τα μέσα ενημέρωσης. Δεν έχουμε καμία πληροφορία για εκπομπή μηνύματος έκτακτης ανάγκης ή για τη χρησιμοποίηση ειδικής συχνότητας", είπε.

Το Σάββατο η εφημερίδα Svenska Dagbladet ανέφερε ότι οι σουηδικές μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν εκπομπές σε ραδιοσυχνότητες εντός της ζώνης ανάμεσα στις ακτές της Στοκχόλμης και τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, βάση του μεγαλύτερου μέρους του ρωσικού στόλου της Βαλτικής, στον οποίο περιλαμβάνονται μίνι υποβρύχια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία επικαλέσθηκε μη κατονομαζόμενες σουηδικές στρατιωτικές πηγές, επρόκειτο να ειδικές συχνότητες που χρησιμιοποιούνται από τη Ρωσία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι ίδιες στρατιωτικές πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι οι εκπομπές αυτές είχαν εντοπισθεί από το βράδυ της Πέμπτης, δύο ημέρες πριν υπάρξει η μαρτυρία για την παρουσία άγνωστου υποβρύχιου αντικειμένου ανοικτά της Στοκχόλμης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης