Ο Πάπας «νοικιάζει» στην Πόρσε την Καπέλα Σιξτίνα

Ο Πάπας «νοικιάζει» στην Πόρσε την Καπέλα Σιξτίνα

Υπό τις τοιχογραφίες ανυπολόγιστης αξίας του Μιχαήλ Άγγελου θα δοθεί κονσέρτο για «λίγους και εκλεκτούς» - Την ίδια ώρα το Βατικανό ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον αριθμό επισκεπτών στον ιστορικό χώρο, καθώς το έργο καταπονείται από τις ανάσες και τον ιδρώτα

Ο Πάπας «νοικιάζει» στην Πόρσε την Καπέλα Σιξτίνα
Για πρώτη φορά στα χρονικά, η Καπέλα Σιξτίνα θα παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρία για την διοργάνωση εκδήλωσης. Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε το «ok» και η Πόρσε θα είναι η πρώτη εταιρία στην ιστορία που θα φιλοξενηθεί στο χώρο που κοσμείται από τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Άγγελου.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 40 τουρίστες που έχουν ήδη πληρώσει αδρά για να απολαύσουν το γύρο της Ρώμης υπό την ξενάγηση της Πόρσε, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα κονσέρτο υπό τη σκέπη των διάσημων έργων του Ιταλού ζωγράφου.  

Την ίδια ώρα, το Βατικανό ανακοίνωσε πως το όριο των επισκεπτών της Καπέλα Σιξτίνα θα μειωθεί άμεσα από το ισχύον όριο των έξι εκατομμυρίων ετησίως. Τα ευαίσθητα «φρέσκο» του Μιχαήλ Άγγελου καθημερινά υφίστανται καταπόνηση από τις ανάσες και τον ιδρώτα των ανθρώπων που κατακλύζουν το χώρο.

Αν και δεν ανακοινώθηκε έναντι ποιου ποσού ο Πάπας παραχώρησε το χώρο, έγινε γνωστό πως το τουρ της Πόρσε στη Ρώμη κοστίζει 5.000 ευρώ το άτομο - δηλαδή συνολικά περίπου 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές και τους διαφημιστές της περιήγησης, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν «ένα μοναδικό κονσέρτο στην Καπέλα Σιξτίνα, της οποίας το ταβάνι είναι ζωγραφισμένο από φρέσκο του Μιχαήλ Άγγελου». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης