Εκεί που απέτυχαν Αμερικανοί και Βρετανοί: Κοσοβάροι έσωσαν 8χρονο από τα χέρια των τζιχαντιστών

Εκεί που απέτυχαν Αμερικανοί και Βρετανοί: Κοσοβάροι έσωσαν 8χρονο από τα χέρια των τζιχαντιστών

Με τη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας - Ο μικρός απήχθη από τον πατέρα του, που εντάχθηκε στις δυνάμεις του ISIS

Εκεί που απέτυχαν Αμερικανοί και Βρετανοί: Κοσοβάροι έσωσαν 8χρονο από τα χέρια των τζιχαντιστών
Ο οκτάχρονος Κοσοβάρος Erion Zena επέστρεψε επιτέλους στην αγκαλιά της μητέρας του, έπειτα από πέντε μήνες παραμονής στην περιοχή της Συρίας, που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ευχαρίστησε, μέσω Twitter, τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, που εντόπισαν το παιδί, το βρήκαν και οργάνωσαν τον επαναπατρισμό του.

Παράλληλα, ο Θάτσι ευχαρίστησε και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας για την υποστήριξή της στην εύρεση του αγοριού.
Κλείσιμο



Ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, αλλά η μητέρα του αγοριού εμφανίστηκε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι και δήλωσε πολύ χαρούμενη που μπόρεσε να αγκαλιάσει και πάλι το παιδί της.

Η Pranvera Zena ανέφερε ότι ο σύζυγός της πήρε το παιδί μαζί του, με την αιτιολογία ότι πάνε εκδρομή στα βουνά του Κοσόβου, αλλά αντί γι' αυτό ταξίδεψε στην Αλβανία και μέσω τρίτης χώρας πέρασε στη Συρία, για να ενταχθεί στις δυνάμεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Η μητέρα, όταν αντιλήφθηκε ότι το παιδί της δεν θα επιστρέψει στο Κόσοβο, οργάνωσε εκστρατεία για τον εντοπισμό του μέσω Facebook.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Κοσόβου, Ατιφέτε Γιαχάγκα, έκανε έκκληση σε όλους τους Κοσοβάρους να μην εντάσσονται σε στρατιωτικές ομάδες που δρουν στη Συρία ή στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στο Κόσοβο, μέχρι σήμερα περίπου 100 Κοσοβάροι έχουν διαφύγει στη Συρία και στο Ιράκ και πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών ή μάχονται στις τάξεις της Αλ Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία).

Μόλις τον περασμένο Αύγουστο, η αστυνομία στο Κόσοβο συνέλαβε 40 άντρες που επέστρεψαν στην πατρίδα τους, αφού είχαν ταξιδέψει για να ταχθούν στο πλευρό των τρομοκρατών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης