ΗΠΑ: Αισιοδοξία για τον ρόλο της Τουρκίας στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους

ΗΠΑ: Αισιοδοξία για τον ρόλο της Τουρκίας στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους

«Οι συνομιλίες πήγαν πολύ, πολύ καλά. Είχαν στο επίκεντρό τους τη διερεύνηση άλλων τρόπων συνεισφοράς της Τουρκίας και που μπορεί να δεσμευτεί γι’ αυτό», ανέφερε ο ναύαρχος Τζον Κίρμπι

ΗΠΑ: Αισιοδοξία για τον ρόλο της Τουρκίας στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους
Οι συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας σχετικά με τον πιθανό ρόλο της Άγκυρας στην καταπολέμηση του Ισλαμικού κράτους πήγαν «πολύ, πολύ καλά» όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο χωρίς όμως να αναφέρει ποιον ρόλο μπορεί να αναλάβει η Τουρκία. «Οι συζητήσεις πήγαν πολύ, πολύ καλά. Είχαν στο επίκεντρό τους τη διερεύνηση άλλων τρόπων συνεισφοράς της Τουρκίας και που μπορεί να δεσμευτεί ( η Τουρκία) γι’ αυτό», ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι. 

Όπως είπε ο Τζον Κίρμπι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν την άδεια να χρησιμοποιήσουν αεροπορικές βάσεις στην Τουρκία για τις εναέριες επιδρομές που εκτελούν τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου η έκθεση που συνέταξαν τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Διοίκησης και της Κεντρικής Διοίκησης που συντονίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή είναι «γενικά καλή». 

Εν τω μεταξύ αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν το περασμένο Σαββατοκύριακο επαφές με εκπροσώπους του κύριου κουρδικού κόμματος της Συρίας, το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης, που είναι το συριακό παρακλάδι της οργάνωσης Κουρδικό Εργατικό Κόμμα, - το μεγάλο αγκάθι για την Άγκυρα- όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Κλείσιμο
Αυτές οι « απευθείας επαφές» που είναι τμήμα της στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών για την καταπολέμηση του Ισλαμικού κράτους στη Συρία έγιναν «έξω από την περιοχή» μεταξύ αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και εκείνων του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης όπως είπε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, Τζένιφερ Ψάκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης