Μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων από τις ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών στο Κομπάνι

Μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων από τις ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών στο Κομπάνι

Κατά τις επιδρομές καταστράφηκαν 19 κτίρια που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές και 2 κέντρα διοίκησης, 3 θέσεις μάχης και 3 θέσεις ελεύθερων σκοπευτών

Μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων από τις ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών στο Κομπάνι
Oι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χθες και σήμερα 14 αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κοντά στην κουρδική πόλη Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Κατά τις επιδρομές καταστράφηκαν 19 κτίρια που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές και 2 κέντρα διοίκησης, 3 θέσεις μάχης και 3 θέσεις ελεύθερων σκοπευτών διευκρίνισε η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού Στρατού για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία (CentCom) σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ ξεπερνούν τις 100 από τα τέλη Σεπτεμβρίου γύρω από το Κομπάνι.

Η τύχη του Κομπάνι, της τρίτης σημαντικότερης κουρδικής πόλης της Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία, που έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της μάχης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, παραμένει αβέβαιη έπειτα από ένα μήνα σφοδρών συγκρούσεων.

Κατά τη διάρκεια των νέων επιδρομών, που έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Απόλυτη Αποφασιστικότητα» χθες και σήμερα, οι Αμερικανοί δεν στοχοθέτησαν θέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης