Νέο βίντεο τζιχαντιστών: Θα κόψουμε τα κεφάλια όλων των Αμερικανών στρατιωτών

Νέο βίντεο τζιχαντιστών: Θα κόψουμε τα κεφάλια όλων των Αμερικανών στρατιωτών

Ο εξτρεμιστής που έχει βρετανική προφορά και εμφανίζεται στα πλάνα προειδοποιεί πως όλα τα στρατεύματα που θα αποσταλούν στο Ιράκ θα εκτελεστούν

Νέο βίντεο τζιχαντιστών: Θα κόψουμε τα κεφάλια όλων των Αμερικανών στρατιωτών
 

Με νέο βίντεο «χτυπούν» οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, απειλώντας αυτή τη φορά όσα στρατεύματα αποσταλούν στο Ιράκ και τη Συρία για να σταματήσουν την προέλαση των εξτρεμιστών.



Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον άνδρα που εμφανίζεται στην κάμερα χωρίς να έχει καλυμμένο το πρόσωπό του και μιλώντας με βρετανική προφορά, όσοι στρατιώτες επιχειρήσουν να μεταβούν στα εδάφη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, θα εκτελεστούν.


«Θα κόψουμε τα κεφάλια των Αμερικανών, θα κόψουμε τα κεφάλια των Γάλλων, θα κόψουμε τα κεφάλια όσων στείλετε», λέει ο άνδρας γενειοφόρος άνδρας στέλνοντας μήνυμα στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται κατά του ΙΚ.

Όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία, ο τζιχαντιστής που απευθύνεται στην κάμερα και εξαπολύει απειλές φέρεται να είναι ο Αμπού Αμντουλάχ αλ-Μπριτάνι, ο οποίος εγκατέλειψε τη Μεγάλη Βρετανία για να πολεμήσει στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.


Την ίδια ώρα, οι δύο άλλοι άνδρες που εμφανίζονται μαζί του, φέρονται να έχουν γαλλική και γερμανική αντίστοιχα καταγωγή.


Παράλληλα, ο αλ-Μπριτάνι καλεί όλες τις δυτικές δυνάμεις να στείλουν στρατεύματα στην περιοχή ώστε το ΙΚ «να σκοτώσει όλους τους στρατιώτες με την άδεια του Αλλάχ».

Επισημαίνει, μάλιστα: «Δε μπορείτε να έρθετε στο Ιράκ και να το πάρετε. Δεν υπάρχει περίπτωση. Είμαστε προτεθειμένοι να αφήσουμε το αίμα μας στα εδάφη αυτά».

Εξάλλου, ισχυρίζεται ότι το ΙΚ δεν έχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσει κατά της Δύσης και ότι οι άνδρες του αγωνίζονται μέχρι θανάτου.

Όσο για τις αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων εβδομάδων, υποστηρίζει ότι δεν θα αποτρέψουν την ακραία ισλαμιστική οργάνωση από τα πλάνα της.

«Οι επιδρομές δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μας ενισχύουν και να μας δίνουν κι άλλους λόγους για να είμαστε εδώ», προσθέτει.

Λίγη ώρα αργότερα, το λόγο παίρνει ο «Γάλλος» Αμπντούλ Γουαντούντ αλ-Φιράνσι, ο οποίος μιλώντας σε άπταιστα γαλλικά απευθύνεται στο «γουρούνι» Φρανουσά Ολάντ, τον οποίο κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί τον πλούτο της χώρας για να στρέψει τον κόσμο κατά του Ισλάμ.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης