Τέξας: Καλή η κατάσταση της νοσοκόμας με Έμπολα

Τέξας: Καλή η κατάσταση της νοσοκόμας με Έμπολα

Η Φαμ διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό Εμπολα λίγες ημέρες αφότου πέθανε ο Λιβεριανός ασθενής που φρόντιζε και είχε προσβληθεί από τον Εμπολα

Τέξας: Καλή η κατάσταση της νοσοκόμας με Έμπολα
Η κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας, η οποία εργαζόταν σε νοσοκομείο στο Ντάλας του Τέξας των ΗΠΑ και μολύνθηκε από τον ιό Εμπολα, είναι «καλή», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο Texas Health Presbyterian Hospital, όπου νοσηλεύεται η ασθενής.

Νωρίτερα σε ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφερόταν ότι η κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας Νίνα Φαμ, 26 ετών, ήταν σταθερή.

Η Φαμ διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό Εμπολα λίγες ημέρες αφότου πέθανε ο Λιβεριανός ασθενής που φρόντιζε και είχε προσβληθεί από τον Εμπολα.

Κλείσιμο
Προκειμένου να σωθεί η νεαρή νοσοκόμα λαμβάνει πλάσμα αίματος από τον γιατρό Κεν Μπράντλι, που νίκησε τον Εμπολα. Ο Μπράντλι είχε προσβληθεί από τον Εμπολα ενώ βρισκόταν στη Λιβερία. Ο γιατρός είχε ακολουθήσει αγωγή με πειραματικό φάρμακο και θεραπεύτηκε.

Την πληροφορία για την προσφορά πλάσματος από τον Μπράντλι επιβεβαίωσαν τα στελέχη της μη- κυβερνητικής οργάνωσης για την οποία εργαζόταν ο γιατρός. Ο ίδιος είχε προσφέρει αίμα και για τον Τόμας Ερικ Ντάνκαν ο οποίος τελικά πέθανε από τον Εμπολα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης