Άμεσα βήματα για την αντιμετώπιση του Έμπολα ζητά ο Ομπάμα

Άμεσα βήματα για την αντιμετώπιση του Έμπολα ζητά ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημερώνεται για την πορεία του δεύτερου κρούσματος - Κατηγορίες για αργά αντανακλαστικά από τους Ρεπουμπλικανούς

Άμεσα βήματα για την αντιμετώπιση του Έμπολα ζητά ο Ομπάμα

Τη στιγμή που η νοσηλεύτρια που είχε φροντίσει τον Αμερικανό Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα από τον ιό Έμπολα, παραμένει σε απομόνωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ζητά να γίνουν άμεσα βήματα για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιθυμεί οι ομοσπονδιακές αρχές να προχωρήσουν σε περαιτέρω βήματα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι το αμερικανικό ιατρικό σύστημα είναι προετοιμασμένο στο να ακολουθεί σωστά τα πρωτόκολλα σε σχέση με την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Επισήμανε πως οι ομοσπονδιακές αρχές θα πρέπει να «προχωρήσουν αμέσως σε περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα νοσοκομεία και οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας σε ολόκληρη την χώρα είναι προετοιμασμένοι να ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα προκειμένου να αντιμετωπίσουν έναν ασθενή με Έμπολα».

Όλα αυτά, ενώ ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρον Πολ επιρρίπτει ευθύνες για περιορισμένα αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Κλείσιμο
Ο Πολ εξέφρασε αμφιβολία σχετικά με την ικανότητα του Ομπάμα να αποτρέψει μία επιδημία στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές υποτιμούν τον κίνδυνο.
Μάλιστα, δήλωσε πως κατανοεί την ανάγκη της κυβέρνησης να μην προκληθεί πανικός, αλλά κατήγγειλε πως δεν υπήρξε απόλυτη διαφάνεια για την υπόθεση και την απειλή του ιού.
«Δεν θέλω να προκαλέσω πανικό, αλλά νομίζω ότι είναι λάθος να υποτιμούμε τον κίνδυνο», δήλωσε ο Πολ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης