Λιβερία: Ο εφιάλτης του Έμπολα σε 15 φωτογραφίες

Λιβερία: Ο εφιάλτης του Έμπολα σε 15 φωτογραφίες

Μια γυναίκα σέρνεται απελπισμένη στο έδαφος, προσπαθώντας να φτάσει στο άψυχο κορμί της αδερφής της

Λιβερία: Ο εφιάλτης του Έμπολα σε 15 φωτογραφίες
Λένε ότι μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις και αναμφισβήτητα οι παρακάτω εικόνες από τη χτυπημένη από τον Έμπολα Λιβερία, είναι αρκετές για να δείξουν στον κόσμο το δράμα των κατοίκων που βλέπουν κάθε ημέρα τους αγαπημένους τους φίλους, συγγενείς και γείτονες να χάνονται λόγω του θανατηφόρου ιού, που το τελευταίο διάστημα έχει κοστίσει τις ζωές 4.000 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Ο Αιγύπτιος φωτογράφος Μοχάμεντ Ελσάμι και ο Αμερικανός Τζον Μούρ μας δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες της Λιβερίας και κυρίως  το αληθινό και απίστευτα σκληρό πρόσωπο που έχει δείξει ο Έμπόλα στη Δυτική Αφρική.


Κλείσιμο




Σε μια φωτογραφία απεικονίζεται μια γυναίκα να σέρνεται απελπισμένη στο έδαφος, προσπαθώντας να φτάσει στο άψυχο κορμί της αδερφής της, καθώς μια ομάδα αρμόδια για την αποτέφρωση των νεκρών μεταφέρει τη σορό της.



Την ίδια ώρα, σε μια άλλη εικόνα φαίνεται η μητέρα του θύματος και τα δύο εγγόνια της, να θρηνούν για τη γυναίκα.



Σύμφωνα με τη «Daily Μail», μια άλλη φωτογραφία δείχνει έναν άντρα ο οποίος με δάκρυα στα μάτια, φωνάζει στους άντρες που πήραν τη νεκρή από τον Έμπολα γυναίκα του να τη φέρουν πίσω.



Δυστυχώς, την οδύνη των κατοίκων της Λιβερίας επιτείνει το γεγονός ότι στην κουλτούρα τους η ταφή των αγαπημένων τους ανθρώπων, με βάση τα τοπικά ήθη και έθιμα τους, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη.

Έτσι, η απομάκρυνση των σορών των νεκρών και η αποτέφρωσή τους αποτελεί άλλη μια τραυματική εμπειρία για τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν με κάθε τρόπο τις αρχές να τους αφήσουν να θάψουν τους ανθρώπους τους.



Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ, η Λιβερία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του Έμπολα...






















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης