ΟΗΕ: Τα κρούσματα Έμπολα διπλασιάζονται κάθε τρεις εβδομάδες

ΟΗΕ: Τα κρούσματα Έμπολα διπλασιάζονται κάθε τρεις εβδομάδες

Κατά 20 φορές πιο εντατική πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του ιού, προειδοποιεί ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για την επιδημία, Ντέβιντ Ναμπάρο

 

ΟΗΕ: Τα κρούσματα Έμπολα διπλασιάζονται κάθε τρεις εβδομάδες

Τη στιγμή που η εξάπλωση του ιού Έμπολα προκαλεί πανικό στη Δυτική Αφρική και τη Δύση και ενώ ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται δραματικά, ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε τρεις εβδομάδες.

Όπως ανέφερε ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για τον Έμπολα, Ντέβιντ Ναμπάρο, ο αριθμός των κρουσμάτων του θανατηφόρου ιού διπλασιάζεται κάθε τρεις με τέσσερις εβδομάδες, ενώ η αντιμετώπιση της επιδημίας πρέπει να εντατικοποιηθεί κατά 20 φορές συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Ναμπάρο προειδοποίησε πως αν δεν υπάρξει μαζική κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας ώστε να λάβουν την απαραίτητη στήριξη οι πληγείσες χώρες της Δυτικής Αφρικής, θα είναι «απίθανο να θέσουμε υπό έλεγχο την ασθένεια και ο κόσμος θα πρέπει να ζει με τον ιό Έμπολα για πάντα».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ο ΟΗΕ ξέρει τι χρειάζεται να συμβεί για να αντιμετωπιστεί ο ιός άμεσα και συμπλήρωσε ότι «μαζί πρόκειται να τον σταματήσουμε».

Κλείσιμο

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης