Έμπολα: Προληπτική νοσηλεία γιατρού στην Ιταλία

Έμπολα: Προληπτική νοσηλεία γιατρού στην Ιταλία

Ο γιατρός είχε έρθει σε επαφή με ασθενή που έχει προσβληθεί από τον ιό - Δεν παρουσιάζει συμπτώματα - Η υπουργός Υγείας της χώρας τονίζει πως δεν υπάρχουν κρούσματα στην Ιταλία

Έμπολα: Προληπτική νοσηλεία γιατρού στην Ιταλία
 

Ένας γιατρός από την ανθρωπιστική οργάνωση Emergency που βρισκόταν στη Σιέρα Λεόνε, νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο Σπαλαντζάνι της Ρώμης, σύμφωνα με την Corriere della Sera.

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας, Μπεατρίτσε Λορεντζίν, ο γιατρός είχε έρθει σε επαφή με συνάδελφό του ο οποίος έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και νοσηλεύεται στην Γερμανία.

Κλείσιμο

«Μέχρι σήμερα, ο Ιταλός γιατρός, δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα, ενώ η περίοδος παρακολούθησης θα λήξει σε 21 ημέρες από την επαφή, η οποία σημειώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου», πρόσθεσε η Λορεντζίν και επισήμανε πως πρόκειται για καθαρά προληπτική νοσηλεία.

Η υπουργός συμπλήρωσε πως στην Ιταλία δεν έχει καταγραφεί κρούσμα του θανατηφόρου ιού, αλλά εξήγησε ότι υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα 21 μονάδες απομόνωσης σε νοσοκομεία και σε 12 αρμόδιες δομές στα σύνορα, σε αεροδρόμια και σε λιμάνια, όπου εργάζονται στο σύνολό τους 448 εργαζόμενοι που έχουν λάβει ειδικές οδηγίες για τον χειρισμό κρουσμάτων σε πλοία και αεροσκάφη που φτάνουν στην Ιταλία.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης