ΗΠΑ: Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας σε πέντε αεροδρόμια για τον Εμπολα

ΗΠΑ: Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας σε πέντε αεροδρόμια για τον Εμπολα

Οι αμερικανικές αρχές θα χρησιμοποιούν μια διακριτική συσκευή για να μετρούν τη θερμοκρασία των επιβατών - Δείτε ποια αεροδρόμια είναι στη λίστα

ΗΠΑ: Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας σε πέντε αεροδρόμια για τον Εμπολα
Αυστηρότερα μέτρα ελέγχου θα επιβληθούν σε πέντε σημαντικά αεροδρόμια των ΗΠΑ για τον εντοπισμό του Έμπολα όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ένα από τα μέτρα θα είναι και η μέτρηση της θερμοκρασίας των επιβατών.

Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης, Λίμπερτι του Νιούαρκ, Ντάλες της Ουάσινγκτον, Ο'Χέιρ του Σικάγο και Χάρτσφιλντ - Τζάκσον της Ατλάντα είναι τα πέντε αεροδρόμια στα οποία θα εφαρμοστεί αυστηρότερη πολιτική. 

«Αυτά τα πέντε αεροδρόμια είναι ο προορισμός του 94% των προσώπων που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ από τις τρεις χώρες οι οποίες πλήττονται (περισσότερο) αυτή τη στιγμή από τον Έμπολα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Αυτό είναι ένα πρόσθετο στρώμα ελέγχου, που μπορεί να εφαρμοστεί στοχευμένα στο συγκεκριμένο μικρό πλήθος ανθρώπων, με έναν τρόπο που θα αυξήσει την ασφάλεια, αλλά επίσης θα ελαχιστοποιήσει τα προσκόμματα για το ευρύτερο επιβατικό κοινό», πρόσθεσε ο Έρνεστ. Στόχος είναι να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό.

Στους ελέγχους που θα γίνονται, οι αμερικανικές αρχές θα χρησιμοποιούν μια διακριτική συσκευή για να μετρούν τη θερμοκρασία των επιβατών ενώ θα τους ζητούν να συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο που έχει συντάξει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC). Στο ερωτηματολόγιο οι επιβάτες θα καλούνται να δίνουν λεπτομερειακές πληροφορίες για τη δραστηριότητά τους στη δυτική Αφρική.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης