Η Βρετανία θα βοηθήσει ώστε να αναπτυχθεί μια γραμμή άμυνας κατά του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε και για αυτόν το λόγο στέλνει 750 άτομα προσωπικό, στρατιωτικούς και γιατρούς, στη Δυτική Αφρική για να συμμετάσχουν στις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού.
Οι περισσότεροι θα αναπτυχθούν στη Σιέρα Λεόνε, μία από τις τρεις χώρες που «φέρουν» το κύριο βάρος της θανατηφόρου επιδημίας, ενώ στόχος είναι να βοηθήσουν στη στελέχωση εγκαταστάσεων, ώστε να περιοριστεί η ραγδαία αύξηση του αριθμού των θυμάτων, ενώ θα εκπαιδευτεί κατάλληλα και το νοσηλευτικό προσωπικό για τη σωστότερη αντιμετώπιση του ιού.
Αξίζει να σημειωθεί πως αναφέρονται πέντε θάνατοι ανά ώρα στη Σιέρα Λεόνε.
Η μετάβαση της εμβληματικής επένδυσης σε παραγωγική λειτουργία, αναδεικνύει ένα νέο πρότυπο βιομηχανικής ανάπτυξης, όπου οι κρίσιμες πρώτες ύλες, η τεχνολογική καινοτομία και η υπεύθυνη λειτουργία, δημιουργούν ισχυρή εθνική αξία