ΗΠΑ: Νίκησε τον Έμπολα και δίνει το αίμα του για να σωθούν κι άλλοι

ΗΠΑ: Νίκησε τον Έμπολα και δίνει το αίμα του για να σωθούν κι άλλοι

Ο Αμερικανός γιατρός Κεντ Μπράντλι που επέζησε από τον θανατηφόρο ιό έσπευσε να βοηθήσει έναν ακόμα γιατρό που έχει μολυνθεί από τον ιό καθώς και έναν οπερατέρ του NBC News


ΗΠΑ: Νίκησε τον Έμπολα και δίνει το αίμα του για να σωθούν κι άλλοι
Βγήκε νικητής από τη μάχη με τον θανατηφόρο ιό Έμπολα και αποφάσισε να προβεί σε μια κορυφαία πράξη αλληλεγγύης, βοηθώντας δύο συνανθρώπους του στον δικό τους αγώνα ενάντια στον θάνατο.

Ο Αμερικανός γιατρός Κεντ Μπράντλι έδωσε το αίμα του σε έναν οπερατέρ του NBC News, του Ashoka Mukpo, ο οποίος επίσης έχει προσβληθεί από τον ιό και παλεύει να επιζήσει. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Στο άκουσμα της πληροφορίας ότι ο τύπος του αίματός του ταιριάζει και με αυτόν ενός άλλου γιατρού με Έμπολα, του Rick Sacra, έσπευσε να βοηθήσει, δίνοντας την απαραίτητη ποσότητα από το αίμα του.

«Αυτή η πράξη καλοσύνης και γενναιοδωρίας με κάνει να πιστεύω ακόμα στην ανθρωπιά του κόσμου» είπε ο πατέρας του Mukpo στο NBC.
 
«Είναι αξιοθαύμαστο και πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι ο γιατρός Μπράντλυ προχώρησε σε αυτή την πράξη τόσο σύντομα μετά την ανάρρωσή του» δήλωσε συγκινημένη η σύζυγος του γιατρού Sacra.

Οι ειδικοί πλέον ελπίζουν ότι τα αντισώματα του επιζώντος γιατρού θα βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα των δύο ασθενών.
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης