Ο Χέλμουτ Κολ... ξαναχτυπά: Μετά το «στόλισμα» στην Μέρκελ, παρουσιάζει νέο βιβλίο

Ο Χέλμουτ Κολ... ξαναχτυπά: Μετά το «στόλισμα» στην Μέρκελ, παρουσιάζει νέο βιβλίο

Το βιβλίο του Κολ, υπό τον τίτλο «Από την Πτώση του Βερολίνου στην Επανένωση» δεν περιλαμβάνει νέα στοιχεία για εκείνη την περίοδο αλλά πρόκειται για μία πιο συνοπτική αναδημοσίευση των απομνημονευμάτων του που κυκλοφόρησαν πριν από πέντε χρόνια

Ο Χέλμουτ Κολ... ξαναχτυπά: Μετά το «στόλισμα» στην Μέρκελ, παρουσιάζει νέο βιβλίο
Τη διεθνή έκθεση βιβλίου στη Φρανκφούρτη θα επισκεφθεί σήμερα ο μακροβιότερος γερμανός καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ. 
   
Καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ο 84χρονος πολιτικός μέντορας της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, θα παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του που θυμίζει άλμπουμ, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, για την γερμανική επανένωση.  

Στις 3 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από την επανένωση της Δυτικής και της Ανατολικής Γερμανίας. Σύμφωνα με την «Deutsche Welle», το βιβλίο του Κολ, υπό τον τίτλο «Από την Πτώση του Βερολίνου στην Επανένωση» δεν περιλαμβάνει νέα στοιχεία για εκείνη την περίοδο αλλά πρόκειται για μία πιο συνοπτική αναδημοσίευση των απομνημονευμάτων του που κυκλοφόρησαν πριν από πέντε χρόνια.

Η παρουσίαση αυτή γίνεται λίγες ημέρες μετά την έκδοση του βιβλίου του πρώην βιογράφου του Κολ που εκθέτει τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας. 
 
Από την πλευρά του, ο Κολ προσπάθησε να φρενάρει την έκδοση του βιβλίου στις σελίδες του οποίου αναφέρονται πικρόχολα σχόλια όχι μόνο για την γερμανίδα καγκελάριο αλλά και για άλλους ηγέτες των Χριστιανοδημοκρατών.Στο βιβλίο, υπό τον τίτλο: «Η κληρονομιά: τα πρακτικά του Κολ», ο πρώην ισχυρός άνδρας της Γερμανίας -φανερά πικραμένος- εμφανίζεται να μιλάει έξω από τα δόντια και να «στολίζει» παλιούς φίλους και συνεργάτες.Το περιεχόμενο του βιβλίου βασίζεται σε συνομιλίες διάρκειας 630 ωρών που είχε ο Κολ και ο τότε βιογράφος του,τη διετία 2001-2002 πριν τσακωθούν ολι δύο άντρες για τα...καλά με αφορμή τις παρεμβάσεις της δεύτερης κυρίας Κολ στο έργο του δημοσιογράφου. Η υπόθεση έχει ήδη πάρει τη δικαστική οδό,ωστόσο, το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.
Κλείσιμο
 

«Η Μέρκελ ήταν αδέξια. Δεν ήξερε καν να φάει με μαχαιροπίρουνο, όταν έκανε τα πρώτα της πολιτικά βήματα στο πλευρό του μέντορά της», γράφει,μεταξύ άλλων, ο Σβαν επικαλούμενος τις εκμυστηρεύσεις του Κολ. 
   
Βαριά άρρωστος σήμερα, ο μακροβιότερος καγκελάριος της Γερμανίας δυσκολεύεται να μιλήσει και να κινηθεί, ύστερα από μια μοιραία πτώση που είχε το 2008. Έκτοτε για την πολιτική του κληρονομιά, κάνει κουμάντο η δεύτερη σύζυγός του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης