Ούτε η Αλ Κάιντα δεν μπόρεσε να απελευθερώσει τον άτυχο Χένινγκ

Ούτε η Αλ Κάιντα δεν μπόρεσε να απελευθερώσει τον άτυχο Χένινγκ

Εκπρόσωπος της οργάνωσης προσπάθησε να μεταπείσει τους τζιχαντιστές για να χαρίσουν τη ζωή στον Βρετανό όμηρο - Τους χαρακτηρίζει σκληρούς και δύσκολους ανθρώπους

Ούτε η Αλ Κάιντα δεν μπόρεσε να απελευθερώσει τον άτυχο Χένινγκ


Ούτε και η Αλ Κάιντα δεν κατάφερε να πετύχει την απελευθέρωση του Άλαν Χέγινγκ όπως μεταδίδει το Sky News επικαλούμενο μαρτυρία ενός κινηματογραφιστή που πήρε μέρος στις πρώτες διαπραγματεύσεις.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Μπιλάλ Αμπντούλ Καρίμ ο Χένινγκ, η εκτέλεση δι' αποκεφαλισμού του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής, απήχθη μια ώρα μετά την άφιξή του στην πόλη αλ Ντάνα που βρίσκεται σε απόσταση 30 λεπτών από τα τουρκικά σύνορα στις 26 Δεκεμβρίου.

Όπως περιγράφει τότε μαχητές του Ισλαμικού κράτους έφτασαν στην πόλη και συνέλαβαν όλους όσοι συμμετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή αφήνοντας λίγη ώρα ελεύθερους όσους ήταν μουσουλμανικής καταγωγής κρατώντας μόνο τον κύριο Χένινγκ.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι ο Χένινγκ θα αφηνόταν ελεύθερος μια ή δύο ημέρες αργότερα αλλά όταν αυτό δεν συνέβη τότε όλοι άρχισαν να ανησυχούν. 

Οι φόβοι τους αυτοί επιβεβαιώθηκαν όταν οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν ότι θα κρατούσαν όμηρο τον 47χρονο Χένινγκ προκειμένου να τον ανταλλάξουν με Βρετανούς κρατούμενους.

«Ακόμα και οι συνεργάτες της αλ Κάιντα, το δίκτυο αλ Νούσρα προσπάθησε να τους μεταπείσει γιατί κανείς εκτός του Ισλαμικού Κράτους δεν πίστευε ότι ήταν καλή ιδέα, κανείς δεν πίστευε ότι ήταν ΟΚ να το κάνουν αυτό, καμία από τις άλλες ομάδες δεν έκανε το ίδιο» περιγράφει ο Καρίμ. 

«Όταν έφτασε ο εκπρόσωπος της Αλ Κάιντα και προσπάθησε να τους μιλήσει, όταν επέστρεψε το πρόσωπό του ήταν διαφορετικό. Είπε κάτι ότι οι άνθρωποι είναι πολύ δύσκολοι, πολύ σκληροί και ότι θα τον άφηναν ελεύθερο. Όλοι το περίμεναν αλλά ποτέ δεν συνέβη» συμπληρώνει τη δραματική περιγραφή. 

Η τραγική κατάληξη ήταν την Παρασκευή το βράδυ ο Χένινγκ να χάσει τη ζωή του από τον μαυροφορεμένο τζιχαντιστή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης