Συρία: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τρεις «αμαζόνες» των Πεσμεργκά

Συρία: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τρεις «αμαζόνες» των Πεσμεργκά

Προσοχή σκληρή εικόνα - Τοποθέτησαν τα κεφάλια των τριών μελών του κουρδικού στρατού σε τσιμεντόλιθους και τράβηξαν φωτογραφίες

Συρία: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τρεις «αμαζόνες» των Πεσμεργκά

Η αγριότητα των τζιχαντιστών στου Ισλαμικού Κράτους συνεχίζεται, καθώς οι εξτρεμιστές κατέσφαξαν και αποκεφάλισαν γυναίκες μαχήτριες Πεσμεργκά, οι οποίες αγωνίζονται στη Συρία κατά των τρομοκρατών του ΙΚ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εννέα Κούρδοι στρατιώτες Πεσμεργκά, εκ των οποίων τρεις γυναίκες δολοφονήθηκαν άγρια από τους τζιχαντιστές στο Κομπάνε της βόρειας Συρίας που έχει καταληφθεί από τους άνδρες του ΙΚ.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το Associated Press που επικαλείται μαρτυρίες από  ακτιβιστές του Παρατηρητηρίου και τα εννέα θύματα αποκεφαλίστηκαν από τους τζιχαντιστές.

Κλείσιμο

Σαν να μην έφτανε αυτό, η φρίκη των μελών του ΙΚ συνεχίστηκε καθώς οι εξτρεμιστές τοποθέτησαν τα κεφάλια των τριών γυναικών πάνω σε τσιμεντόλιθους στην περιοχή Τζαραμπλούς και τράβηξαν φωτογραφίες, τις οποίες ανήρτησαν σε τόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Παρόλα αυτά, η γνησιότητα των εικόνων δεν έχει επιβεβαιωθεί αν και μέλη του Παρατηρητήριου περιέγραψαν το φρικιαστικό θέαμα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι εξτρεμιστές αποκεφαλίζουν και τοποθετούν ως έκθεμα τα κεφάλια των θυμάτων τους. Άλλωστε, τον περασμένο Ιούλιο είχε κυκλοφορήσει βίντεο όπου καταγράφεται το αποτρόπαιο έγκλημα τζιχαντιστών με 50 νεκρούς, των οποίων τα κεφάλια τοποθέτησαν σε στύλους συριακής πόλης.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλέχ Μουσλίμ, οι εκκλήσεις του για ενίσχυση του κουρδικού στρατού έχουν πέσει στο κενό.



Μιλώντας στο Reuters δήλωσε: «Καλούμε όλους όσους μπορούν να μας βοηθήσουν παρέχοντας όπλα σε όσους αγωνίζονται κατά τανκς και όπλων, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα. Θα είναι πολλοί οι μάρτυρες. Στείλαμε μήνυμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά νομίζω πως υπάρχουν εμπόδια. Η Τουρκία κι οι άλλες χώρες αποτρέπουν την ενίσχυση γιατί δε θέλουν οι Κούρδοι να αμυνθούν».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης