Ομπάμα: Δε θα ξεσπάσει νέος πόλεμος στο Ιράκ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε πως δε θα πραγματοποιηθεί χερσαία επιχείρηση για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους


Τη στιγμή που οι βομβαρδισμοί του αμερικανικού στρατού έχει ήδη ξεκινήσει στο Ιράκ σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η απειλή των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να ξεσπάσει νέος πόλεμος στην περιοχή.

Μιλώντας σε στρατιωτική βάση στην Τάμπα της Φλόριντα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι τρομοκράτες απειλούν το αμερικανικό προσωπικό και τους πολίτες της Συρίας και του Ιράν και μπορεί να αποτελέσουν απειλή και για τις ΗΠΑ, επομένως η Αμερική πρέπει να απαντήσει.

Αφού εκθείασε το θάρρος των Αμερικανών στρατιωτών που έχουν «σκοτώσει μαχητές του ΙΚ, έχουν διασώσει πολίτες που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους, έχουν σώσει ζωές παιδιών και γυναικών», ο Ομπάμα τόνισε πως θα αποδυναμωθεί και θα καταστραφεί το Ισλαμικό Κράτος.

«Όπου και αν βρίσκονται στο Ιράκ ή τη Συρία οι τρομοκράτες θα μάθουν αυτό που ξέρουν ήδη οι αρχηγοί της Αλ Κάιντα. Η Αμερική θα σας βρει όπου και αν είστε, δε θα βρείτε καταφύγιο πουθενά», προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εξήγησε, μάλιστα, πως δεν πρόκειται οι αμερικανικές δυνάμεις να εμπλακούν σε χερσαία επιχείρηση, αλλά «θα στηρίξουν τις ιρακινές δυνάμεις στον αγώνα τους κατά των τρομοκρατών».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δε θα δώσω εντολή για χερσαία επιχείρηση στο Ιράκ», καθώς τόνισε ότι πρέπει να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα, να σχηματιστεί μία συμμαχία που να οδηγήσει στο σωστό δρόμο.

Την ίδια στιγμή, δήλωσε πως δε μπορεί ο αμερικανικός στρατός να κάνει για τους Ιρακινούς αυτό που μπορούν να κάνουν μόνοι τους, «δε μπορούμε να το κάνουμε για εκείνους».

Σε κλίμα ενθουσιασμού, μάλιστα, προέβλεψε πως οι ΗΠΑ «θα είναι η ισχυρότερη δύναμη για την ελευθερία που ο κόσμος γνώρισε ποτέ» και επανέλαβε πως όταν ο κόσμος απειλείται και ζητά βοήθεια, καλεί τις ΗΠΑ, «ακόμα και αν παραπονιούνται για την Αμερική, ποιον καλούν; Εμάς».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr