Ουκρανία: 4 νεκροί παρά την εκεχειρία - Ποιοι ζητούν να παγώσουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ουκρανία: 4 νεκροί παρά την εκεχειρία - Ποιοι ζητούν να παγώσουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού-ιατρικού τμήματος του υπουργείου Άμυνας είπε ακόμη ότι 29 Ουκρανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν από την έναρξη της εκεχειρίας

Ουκρανία: 4 νεκροί παρά την εκεχειρία - Ποιοι ζητούν να παγώσουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Τέσσερις Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από την έναρξη της εκεχειρίας ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και ετέθη σε ισχύ η συμφωνία εκεχειρίας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο αξιωματικό του υπουργείου Άμυνας.

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού-ιατρικού τμήματος του υπουργείου Βιτάλι Αντρονάτι είπε ακόμη ότι 29 Ουκρανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια της εκεχειρίας.

Κλείσιμο
Η εκεχειρία, η οποία εντάσσεται στο ειρηνευτικό σχέδιο που ενέκριναν οι εμπλεκόμενες πλευρές στο Μινσκ, τηρήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της στην ανατολική Ουκρανία, αλλά παραβιάστηκε σε κάποιες περιοχές--ειδικά στο Ντονέτσκ και κοντά στη Μαριούπολη.

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου όταν κυβερνητικές δυνάμεις δέχτηκαν παρατεταμένα πυρά στα ανατολικά της Μαριούπολης.


Ποιοι ζητούν να παγώσουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας


Κωλυσιεργία από την πλευρά της Ε.Ε να θέσει σε εφαρμογή τις νέες κυρώσεις τις οποίες αποφάσισε χτες να επιβάλει σε βάρος της Μόσχας, με την Φιλανδία να ηγείται των χωρών που ζητούν να μπει στον "πάγο" το νέο πακέτο μέτρων.

Σύμφωνα με τo ρωσικό πρακτορείο "Ria novosti" που επικαλείται την Wall Street Journal, η φιλανδική κυβέρνηση ζητά πίστωση χρόνου από τις Βρυξέλλες προκειμένου να μην θέσουν άμεσα σε εφαρμογή τις νέες κυρώσεις σε βάρος της ρωσικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε τη Δύση ότι, μόλις της επιβληθεί το νέο πακέτο μέτρων θα σφραγίσει τον εναέριο χώρο της στα ξένα αεροσκάφη. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Βρυξελλών, οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας αναμένεται να τεθούν σε ισχύ εντός των επόμενων ημερών.

Η Ε.Ε θέλει να κερδίσει χρόνο σε μία προσπάθεια να γλιτώσει από την απειλή του Ρώσου προέδρου να κλείσει τον εναέριο χώρο της πατρίδας του ενώ την ίδια ώρα εκκρεμεί η νέα συνάντηση του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ουκρανό πρόεδρο  ,Πέτρο Ποροσένκο, για την εκτόνωση της κρίσης παρά το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία. Οι δύο πολιτικοί άνδρες ανακοίνωσαν ότι θα καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου καθώς η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία έχει βαφτεί με αίμα. Στο Ντονέτσκ και την Μαριούπολη, μυρίζει μπαρούτι...   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης