Ρουκέτες από τη Συρία στα Υψίπεδα του Γκολάν

Ρουκέτες από τη Συρία στα Υψίπεδα του Γκολάν

Κίνδυνος εμπλοκής και της Συρίας στον πόλεμο της Γάζας - Ρουκέτες ερρίφθησαν το πρωί της Κυριακής από τη Συρία κατά των κατεχομένων Υψιπέδων του Γκολάν - Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί 

Ρουκέτες από τη Συρία στα Υψίπεδα του Γκολάν
Ρουκέτες ερρίφθησαν σήμερα, Κυριακή, από τη Συρία και έπληξαν την πλευρά των κατεχομένων από το Ισραήλ Υψιπέδων του Γκολάν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός χωρίς να αναφέρει αν υπήρξαν θύματα.

«Τουλάχιστον πέντε ρουκέτες ερρίφθησαν από τη Συρία και έπληξαν διαφορετικά σημεία των Υψιπέδων του Γκολάν», αναφέρει ανακοίνωση του στρατού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, ο δράστης των ρίψεων αυτών δεν είναι γνωστός μέχρι στιγμής και ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε στα πυρά αυτά.

Τον Ιούλιο μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Συρία είχε οδηγήσει τον ισραηλινό στρατό να βομβαρδίσει θέσεις του συριακού στρατού. Τον Ιούνιο, ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά συριακών στρατιωτικών στόχων, μετά τον θάνατο ενός ισραηλινού εφήβου σε διασυνοριακή επίθεση -όπως τη χαρακτήρισε το εβραϊκό κράτος- από τις πιστές δυνάμεις στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Το βράδυ του Σαββάτου, ρουκέτα που ερρίφθη από τον Λίβανο έπληξε το βόρειο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσει θύματα ζημιές, μια ενέργεια για την οποία δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης.
Κλείσιμο

Το Ισραήλ δεν απάντησε μετά τη ρίψη της ρουκέτας αλλά εξέφρασε «έντονη διαμαρτυρία» στη UNIFIL, τη δύναμη του ΟΗΕ που έχει αναπτυχθεί στο νότιο Λίβανο για να επιτηρεί τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης