Οικογένεια Φόλεϊ: Μην αναπαράγετε το βίντεο του αποκεφαλισμού

Οικογένεια Φόλεϊ: Μην αναπαράγετε το βίντεο του αποκεφαλισμού

Ο Λεύκος Οίκος γνώριζε τα σχέδια του Ισλαμικού Κράτους να δολοφονήσει τον απαχθέντα δημοσιογράφο, αοκαλύπτεται τώρα

Οικογένεια Φόλεϊ: Μην αναπαράγετε το βίντεο του αποκεφαλισμού

Λίγες ώρες μετά το ανατριχιαστικό βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ, από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, υπάρχουν αναφορές πως ο Λευκός Οίκος γνώριζε τα φονικά πλάνα του ΙΚΙΛ.

Σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου στο
ABC
News
Κλείσιμο
, ο Λευκός Οίκος «γνώριζε την απειλή πριν δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο το βράδυ της Τρίτης, το οποίο απεικονίζει τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ και προειδοποιεί ότι οι τζιχαντιστές θα ενεργήσουν ανάλογα και κατά του επίσης Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ».

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όπως έγινε γνωστό ενημερώθηκε για την υπόθεση την ώρα που βρισκόταν στο Air Force One και ταξίδευε προς το θέρετρο Μάρθας Βίνεγιαρντ, έπειτα από τη μικρή διακοπή που πραγματοποίησε έπειτα από τις βίαιες διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον.

Στο μεταξύ, η Ουάσιγκτον έχει περιοριστεί ανακοινώνοντας πως οι υπηρεσίες πληροφοριών διενεργούν έρευνα για την αυθεντικότητα του σοκαριστικού βίντεο.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιτλιν Χέιντεν δήλωσε πως εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του «είμαστε συγκλονισμένοι από την άγρια δολοφονία ενός αθώου Αμερικανού δημοσιογράφου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του».

Οικογένεια Φόλεϊ: Μην αναπαράγετε το βίντεο του αποκεφαλισμού

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του αδικοχαμένου δημοσιογράφου που είχε απαχθεί στη βόρεια Συρία στις 22 Νοεμβρίου του 2012, καλεί τους χρήστες του Διαδικτύου να μην αναπαράγουν τα πλάνα με τη δολοφονία του 40χρονου Φόλεϊ.

«Σας παρακαλώ στη μνήμη του Τζέιμς Φόλεϊ και για σεβασμό στην οικογένεια, μην βλέπετε το βίντεο, μην το αναπαράγετε. Δεν πρέπει να είναι έτσι η ζωή», αναφέρει σε μήνυμά της η Κέλι Φόλεϊ, εξαδέλφη του θύματος.

Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια Φόλεϊ, απηύθυνε έκκληση ώστε να πάψει η αναπαραγωγή του βίντεο στο Διαδίκτυο, έπειτα από το μήνυμα που ανήρτησε η μητέρα του ρεπόρτερ στο Facebook όπου τόνιζε πόσο υπερήφανη είναι για τον γιο της και επισήμανε ότι ο άτυχος άνδρας έδωσε τη ζωή του προσπαθώντας να παρουσιάσει στον κόσμο τα δεινά του λαού της Συρίας.



«Παρακαλούμε θερμά τους απαγωγείς να σώσουν τις ζωές των υπόλοιπων ομήρων. Όπως και ο Τζιμ, είναι αθώοι. Δεν έχουν καμία σχέση με την αμερικάνικη πολιτική στο Ιράκ, τη Συρία ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Ευχαριστούμε τον Τζιμ για όλη τη χαρά που μας έδωσε. Ήταν ένας εξαιρετικός γιος, αδελφός, δημοσιογράφος και άνθρωπος. Παρακαλώ σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή μας τις επόμενες ημέρες, καθώς πενθούμε για τον Τζιμ», κατέληγε το μήνυμα της μητέρας.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο εκτελεστής να είναι Βρετανός, καθώς η προφορά του την ώρα που απευθύνει μήνυμα κατά του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο προειδοποιεί για ανάλογα ειδεχθή εγκλήματα στις ΗΠΑ, είναι έντονα βρετανική.



Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, δήλωσε πως ο τζιχανιστής «μοιάζει να είναι Βρετανός», ενώ εξαιτίας της υπόθεσης επιστρέφει στο Λονδίνο και ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό του εκτελεστή, ενώ όπως αναφέρει το Sky News τουλάχιστον 400 είναι οι Βρετανοί πολίτες που έχουν εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους μήνες για να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης