Πάπας Φραγκίσκος: Μου μένουν δύο-τρια χρονάκια ζωής

Πάπας Φραγκίσκος: Μου μένουν δύο-τρια χρονάκια ζωής

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από το αξίωμα του πριν αποβιώσει

Πάπας Φραγκίσκος: Μου μένουν δύο-τρια χρονάκια ζωής
Δύο με τρια χρόνια ζωής δίνει στον εαυτό του ο Πάπας Φραγκίσκος χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί μέσα σε αυτό το διάστημα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από τη Νότι Κορέα ο Ποντίφικας ρωτήθηκε για την δημοφιλία του που αποδείχθηκε περίτρανα στην επίσκεψή του στη χώρα της Άπω Ανατολής.

«Το αντιμετωπίζω ως μια γενναιοδωρία από τον Θεό. Προσπαθώ να σκέφτομαι τα λάθη μου, τις αμαρτίες μου και να μη νοιώθω περήφανος. Γιατί ξέρω ότι αυτό θα διαρκέσει μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Δύο ή τρία χρόνια και μετά θα πάω να συναντήσω τον Δημιουργό μου» ήταν η απάντηση του Πάπα.

Κλείσιμο
Μπορεί ο 77χρονος Φραγκίσκος να μην έχει μιλήσει ξανά για το θέμα αυτό αλλά πηγή του Βατικανού, σύμφωνα με τον Guardian, δήλωσε ότι ο Πάπας έχει και στο παρελθόν αναφερθεί σε κοντινούς του ανθρώπους στη σκέψη ότι δεν του μένουν πολλά χρόνια ζωής.

Μετά την απάντηση αυτή η συζήτηση στράφηκε στο ενδεχόμενο απόσυρσής του από τον παπικό θρόνο με τον Φραγκίσκο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό όπως έκανε ο προκάτοχός του Βενέδικτος, αν νοιώσει ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει ικανοποιητικά τα καθήκοντά του. «Ο Βενέδικτος XVI άνοιξε μια πόρτα» συμπλήρωσε τονίζοντας ότι πριν από 60 χρόνια ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήταν ανήκουστο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης