Επείγον συμβούλιο των ευρωπαίων ΥΠΕΞ την Παρασκευή για Ιράκ-Ουκρανία-Γάζα

Επείγον συμβούλιο των ευρωπαίων ΥΠΕΞ την Παρασκευή για Ιράκ-Ουκρανία-Γάζα

Επί τάπητος το θέμα του εξοπλισμού των Κούρδων μαχητών που πολεμούν κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ - To παρών θα δώσει και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος

Επείγον συμβούλιο των ευρωπαίων ΥΠΕΞ την Παρασκευή για Ιράκ-Ουκρανία-Γάζα
Τα τρία «καυτά» μέτωπα του Ιράκ, της Ουκρανίας και της Λωρίδας της Γάζας θα αποτελέσουν τα βασικά θέματα του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συνεδριάσουν εκτάκτως την Παρασκευή στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή και του Έλληνα ΥΠΕΞ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όσον αφορά το Ιράκ το θέμα που αναμένεται να απασχολήσει τη συνεδρίαση είναι το ποιες χώρες και υπό ποιους όρους θα προμηθεύσουνε με οπλισμό τους Κούρδους μαχητές που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί έχουν αντιληφθεί πως η κρίση στο Ιράκ έχει προσλάβει έναν χαρακτήρα «εξαιρετικά επείγοντα, με την κατάσταση να τίθεται εκτός ελέγχου», όπως δήλωσε Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι το Ιράκ υπόκειται σε εμπάργκο όπλων από την ΕΕ, αλλά υπάρχει μια εξαίρεση, η οποία επιτρέπει να παραδίδονται υλικά που ζητεί η ιρακινή κυβέρνηση, όπως ανέφερε ανώνυμη διπλωματική πηγή.

Για την Ουκρανία βασικό θέμα θα είναι η τύχη της ρωσικής αυτοκινητοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια που οδεύει προς τις ανατολικές επαρχίες της χώρας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης