Σέρβοι μισθοφόροι πολεμούν στην Ουκρανία

Σέρβοι μισθοφόροι πολεμούν στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, παραδέχθηκε ότι Σέρβοι μισθοφόροι πολεμούν στην Ουκρανία - Τους χαρακτήρισε επιζήμιους για την πατρίδα τους

Σέρβοι μισθοφόροι πολεμούν στην  Ουκρανία
Οι Σέρβοι που μάχονται στην Ουκρανία, στο πλευρό των φιλορώσων στα ανατολικά της χώρας, αλλά και δίπλα στους Ουκρανούς, είναι επιζήμιοι για την ίδια την πατρίδα τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η είδηση για τους Σέρβους μαχητές που βρίσκονται στην Ουκρανία και υπηρετούν τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα είδε το φως της δημοσιότητας από το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό του Βελιγραδίου B92, ο Σέρβος πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες της χώρας του, που μάχονται στην Ουκρανία και στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, στα σπίτια τους και στις οικογένειες τους!

Ο Σέρβος πρωθυπουργός τόνισε ότι το 90% των συμπατριωτών του που μάχονται στην Ουκρανία είναι μισθοφόροι και τους κάλεσε να μην είναι επιζήμιοι  για τη χώρα τους για μερικές χιλιάδες δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς τόνισε: «Η Σερβία ακολουθεί υπεύθυνη πολιτική και δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους διαμάχες. Για τη Σερβία και τον σερβικό λαό, οι πόλεμοι έχουν παρέλθει προ πολλού. Ατενίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον, μέσα στο οποίο εξετάζουμε πώς θα είμαστε η πιο ανεπτυγμένη οικονομικά χώρα της περιοχής το 2016».
Κλείσιμο

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας δήλωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση του υπουργού Εμπορίου Ρασίμ Λιάγιτς για αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, ώστε να διώκονται ποινικά όσοι Σέρβοι πολίτες φεύγουν από τη χώρα για να πολεμήσουν σε συρράξεις εκτός συνόρων.  Ο υπουργός Εμπορίου έχει επανειλημμένα μιλήσει για «τα σκυλιά του πολέμου», ενώ η υπηρεσία πληροφοριών της Σερβίας, η ΒΙΑ, έχει επανειλημμένα αναφέρει πως οι Σέρβοι πολίτες που μάχονται στο εξωτερικό, κυρίως σε ισλαμικές χώρες, εξελίσσονται σε «απειλή για την ασφάλεια της Σερβίας και της περιοχής».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης