Ιράκ: Ποιες είναι οι «αμαζόνες» των Πεσμεργκά

Ιράκ: Ποιες είναι οι «αμαζόνες» των Πεσμεργκά

Σκληρά εκπαιδευμένες, αποφασισμένες και έτοιμες να υπερασπιστούν το Ιρακινό Κουρδιστάν οι γυναίκες της κουρδικής πολιτοφυλακής περνούν στην πρώτη γραμμή κατά των τζιχαντιστών

Ιράκ: Ποιες είναι οι «αμαζόνες» των Πεσμεργκά

Μπορεί η βαρβαρότητα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους να προκαλεί πανικό ακόμα και στη σκέψη, έπειτα από την επέλασή τους στο Ιράκ και τα αποτρόπαια εγκλήματα κατά Γιαζιντιτών, όμως, υπάρχει μία ομάδα γυναικών που αψηφά τον κίνδυνο και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα των εξτρεμιστών.

Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες Πεσμεργκά που δρουν κατά του Ισλαμικού Κράτους στο πλευρό του ιρακινού στρατού, έχουν πολύτιμη βοήθεια από τις γυναίκες που αφήνουν τις οικογένειές τους για να βρεθούν στο πλάι των υπόλοιπων μαχητών.

Κλείσιμο

Παρότι, παλαιότερα η συμμετοχή τους περιοριζόταν σε εργασίες που αφορούσαν στην περίθαλψη τραυματιών και στην παροχή υπηρεσιών σχετικά με την επικοινωνία και τη διοίκηση, πλέον έχουν πολύ πιο ενεργό ρόλο.

Ένοπλες, αποφασισμένες και με την απαραίτητη στρατιωτική εκπαίδευση περνούν στην πρώτη γραμμή και ετοιμάζονται να πολεμήσουν τους εξτρεμιστές.

Μάλιστα, πολλές είναι εκείνες που έχουν στην κατοχή τους πανεπιστημιακά πτυχία, ή έχουν αποφοιτήσει από ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Μία από αυτές, η Τσελάν Σακουάν, μιλώντας στην ιστοσελίδα Al-Monitor δήλωσε πως οι γυναίκες περνούν από εκπαίδευση με καθημερινές ασκήσεις και προπόνηση από τις έξι το πρωί, έπειτα ακολουθεί η θεωρητική, πολιτική, στρατιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια ειδικά σεμινάρια. Σε πρακτικό επίπεδο, μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν όλων των ειδών τα όπλα, ενώ κάθε ομάδα ειδικεύεται σε έναν τύπο οπλισμού.

«Τώρα βρίσκομαι στο μέτωπο, αλλά είμαι παντρεμένη και έχω μία κόρη, την οποία άφησα στους γονείς μου για να πολεμήσω κατά των εξτρεμιστών. Είμαι χαρούμενη που κάνω το καθήκον μου ώστε να υπερασπιστώ το Κουρδιστάν», δήλωσε η γυναίκα.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης