Τηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ - Κέρι για την Ουκρανία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε να ληφθούν «επείγοντα μέτρα για την αποτροπή της επαπειλούμενης ανθρωπιστικής καταστροφής στις νοτιοανατολικές περιφέρειες» της Ουκρανίας
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζον Κέρι και κάλεσε να ληφθούν «επείγοντα μέτρα για την αποτροπή της επαπειλούμενης ανθρωπιστικής καταστροφής στις νοτιοανατολικές περιφέρειες» της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ στη Μόσχα.
Η ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας ανέφερε πως ο Κέρι «επιβεβαίωσε πως διεξάγεται έργο προς τον σκοπό αυτό σε συνεργασία με τις αρχές στο Κίεβο».
Οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει κατηγορηματικά τις προτάσεις της Μόσχας να διανείμει εκείνη ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία μονομερώς.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι