Συναγερμός για τον Έμπολα: Σε καραντίνα δύο πόλεις στην ανατολική Σιέρα Λεόνε

Συναγερμός για τον Έμπολα: Σε καραντίνα δύο πόλεις στην ανατολική Σιέρα Λεόνε

Τα νυχτερινά κέντρα και οι κινηματογράφοι και άλλοι χώροι όπου γίνονται δημόσιες συναθροίσεις θα σταματήσουν να λειτουργούν μέχρι νεωτέρας στη χώρα

Συναγερμός για τον Έμπολα: Σε καραντίνα δύο πόλεις στην ανατολική Σιέρα Λεόνε
Ένας Νιγηριανός ο οποίος υπάρχουν φόβοι πως έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα εισήχθη σε ένα νοσοκομείο και οι αρχές της χώρας αυτής έστειλαν ένα δείγμα αίματος του άνδρα στη Σενεγάλη για να υποβληθεί σε εξετάσεις, δήλωσε η υπουργός Υγείας του Μπενίν Ντοροτέ Γκαζάρ μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση της χώρας.

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται πράγματι για ένα κρούσμα του ιού που προκαλεί συχνά θανατηφόρο αιμορραγικό πυρετό, αλλά η ανακοίνωση της Γκαζάρ προκάλεσε έντονη ανησυχία στην πόλη Κοτονού.

Πολλοί κάτοικοι της Κοτονού, που αποτελεί την έδρα της κυβέρνησης, ανέφεραν ότι θα κάνουν προμήθειες σε τρόφιμα και θα σταματήσουν να βγαίνουν και να τρώνε στους δημοφιλείς πάγκους στους δρόμους, ώστε να αποφύγουν όσο είναι δυνατόν τον κίνδυνο μόλυνσης.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ οι πόλεις Κεϊλαχούν και Κενεμά, στην ανατολική Σιέρα Λεόνε, όπου έχει εξαπλωθεί η επιδημία του Έμπολα, ετέθησαν σε καραντίνα, ενώ τα νυχτερινά κέντρα και οι κινηματογράφοι και άλλοι χώροι όπου γίνονται δημόσιες συναθροίσεις θα σταματήσουν να λειτουργούν μέχρι νεωτέρας στη χώρα, ανέφεραν οι αρχές.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης, το μέτρο του αποκλεισμού αυτών των κοινοτήτων «θα παραμείνει σε ισχύ όσο χρειαστεί», εκτιμώντας πως η διάρκειά του θα είναι από 60 ως 90 ημέρες.

Παράλληλα, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι χορηγεί βοήθεια ύψους 3 εκατ. λιρών (3,8 εκατ. ευρώ) στη Σιέρα Λεόνε και στη Λιβερία για να συνδράμει τις αρχές των χωρών αυτών να αντιμετωπίσουν την επιδημία του Έμπολα, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 930 ανθρώπους στη δυτική Αφρική.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης