Λιβερία: Πετούν στους δρόμους τα πτώματα των θυμάτων του Έμπολα!

Λιβερία: Πετούν στους δρόμους τα πτώματα των θυμάτων του Έμπολα!

Ανησυχώντας για την ίδια τους την υγεία, οι κάτοικοι εγκαταλείπουν στους δρόμους τις σορούς των συγγενών τους, ακόμη και ετοιμοθάνατους

Λιβερία: Πετούν στους δρόμους τα πτώματα των θυμάτων του Έμπολα!
Έντονη ανησυχία αλλά και σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται τις τελευταίες ώρες από τη  Λιβερία, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του ιού Έμπολα.

Πτώματα πεταμένα στους δρόμους από συγγενείς και φίλους σαπίζουν, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών και περαστικών, όπως στην Μονρόβια τη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Λιβερίας.

Ανησυχώντας για την ίδια τους την υγεία, οι κάτοικοι της Λιβερίας εγκαταλείπουν στους δρόμους τις σορούς των συγγενών τους, ακόμη και ετοιμοθάνατους, μη γνωρίζοντας αλλά και μη διαθέτοντας τα μέσα να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη και επικίνδυνη για εκείνους κατάσταση, αλλά κυρίως επειδή φοβούνται ότι θα τεθούν σε καραντίνα από τις αρχές.

Κλείσιμο


Έπειτα από τα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση της χώρας, όπως το κλείσιμο των σχολείων και την επιβολή καραντίνας, την Πέμπτη απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σταματήσουν να πετούν τα πτώματα, μια πρακτική που, όπως σημειώνουν οι αρχές, δείχνει ασέβεια στο νεκρό και βάζει σε υγειονομικό κίνδυνο και τους κατοίκους της χώρας.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη έφθασε στην Ισπανία από τη Λιβερία ο Ισπανός ιεραπόστολος, ο οποίος βοηθούσε ασθενείς του ιού σε νοσοκομείο της χώρας και τελικά μολύνθηκε με τον Έμπολα.



Ωστόσο, εν μέσω πανικού για την εξάπλωση του ιού, οι ισπανικές αρχές δεν έχουν αποκαλύψει ακόμη σε ποιο νοσοκομείο θα νοσηλευτεί.



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης