Δείτε Ιρακινή βουλευτή να ξεσπάει σε κλάματα στο κοινοβούλιο

Δείτε Ιρακινή βουλευτή να ξεσπάει σε κλάματα στο κοινοβούλιο

Η Βιάν Ντακίλ δε μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της όταν μίλησε για το θάνατο εκατοντάδων Κούρδων Γιαζιντιτών από τους αντάρτες του ΙΚΙΛ

 

Δείτε Ιρακινή βουλευτή να ξεσπάει σε κλάματα στο κοινοβούλιο

Όταν οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) έφτασαν στην πόλη του Ιράκ Σιντζάρ, τα μέλη της μειονότητας Γιαζιντιτών κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να βρουν καταφύγιο στα βουνά γύρω από την περιοχή.

Δίχως νερό, τροφή και χωρίς φάρματα, χιλιάδες είναι οι οικογένειες που ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια, ενώ δεκάδες παιδιών έχουν χάσει τη ζωή τους από την έλλειψη νερού, σύμφωνα με το CNN.

Τα θύματα της επέλασης του ΙΚΙΛ θυμήθηκε σε έναν συγκινησιακά φορτισμένο λόγο η Ιρακινή βουλευτής του κόμματος Συμμαχία για το Κουρδιστάν, Βιάν Ντακίλ, η οποία δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της στο κοινοβούλιο.

Η Ντακίλ, η οποία είναι η μόνη που εκπροσωπεί την κουρδική μειονότητα στο ιρακινό κοινοβούλιο, αναφέρθηκε στους νεκρούς έπειτα από την επέλαση των εξτρεμιστών του ΙΚΙΛ, τονίζοντας πως οι άνδρες της οργάνωσης θέλουν να εξοντώσουν την κοινότητα.

Κλείσιμο

«Την ίδια τύχη που είχαν άλλοι Ιρακινοί, έχουν και οι άνθρωποί μου και δολοφονούνται. Σιίτες, Σουνίτες, Χριστιανοί, Τουρκμένοι, Σαμπάκ, όλοι έχουν δολοφονηθεί και τώρα οι Γιαζιντίτες δολοφονούνται», δήλωσε η βουλευτής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη UNICEF τις τελευταίες ημέρες 40 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον 25.000 παιδιά που ζουν στα βουνά γύρω από την περιοχή Σιντζάρ έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια καθώς και πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Ντακίλ δήλωσε πως μέσα σε μόλις 48 ώρες, περίπου 30.000 οικογένειες εγκατέλειψαν τις εστίες τους και ζουν δίχως νερό και τροφή,  πρόσθεσε πως στο ίδιο διάστημα 70 παιδιά και 50 ηλικιωμένοι πέθαναν, ενώ συμπλήρωσε πως οι γυναίκες πωλούνται για σκλάβες.

«Αδέλφια, ας βάλουμε στην άκρη τις πολιτικές διαφορές μας και να συνεργαστούμε ως άνθρωποι. Στο όνομα της ανθρωπότητας, ελάτε να μας σώσετε, ελάτε να μας σώσετε», τόνισε η Ντακίλ.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης