Γάζα: Η εκεχειρία βάφτηκε με το αίμα 8χρονου κοριτσιού

Γάζα: Η εκεχειρία βάφτηκε με το αίμα 8χρονου κοριτσιού

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ ότι «έσπασε» τη μονομερή κατάπαυση του πυρός - Στόχος της φονικής επίθεσης ήταν ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι - Τουλάχιστον 15 τραυματίες - Πάνω από 1.800 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις 8 Ιουλίου, που άρχισαν οι συγκρούσεις

Γάζα: Η εκεχειρία βάφτηκε με το αίμα 8χρονου κοριτσιού
Μπορεί η μονομερής επτάωρη "ανθρωπιστική" εκεχειρία, που κήρυξε το Ισραήλ, να ετέθη σε ισχύ στις 10:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά η παλαιστινιακή πλευρά κατηγόρησε αμέσως το Ισραήλ ότι την παραβίασε, βομβαρδίζοντας ένα σπίτι στην πόλη της Γάζας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, μετέδωσε πριν από λίγο ότι ένα παιδί σκοτώθηκε από σφαίρα στη Λωρίδα της Γάζας. Το τελευταίο θύμα ήταν ένα κοριτσάκι 8 ετών, όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Άσραφ Αλ-Κούντρα, δήλωσε ότι 15 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, τραυματίστηκαν από την αεροπορική επιδρομή, με στόχο ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι ελέγχει την πληροφορία.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την "ανθρωπιστική" εκεχειρία για να διευκολύνει την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και να επιτραπεί σε εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η εκεχειρία είναι η όγδοη που κηρύσσει το Ισραήλ από την έναρξη της επίθεσης κατά του παλαιστινιακού θύλακα.

Η εκεχειρία αυτή ήρθε, έπειτα από έντονες επικρίσεις που δέχθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για το βομβαρδισμό  σχολείου του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν 27. 

Η έκρηξη έπληξε την είσοδο του σχολείου, το οποίο λειτουργεί ως καταφύγιο για χιλιάδες εκτοπισμένους από τις συγκρούσεις. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε, ωστόσο, ότι στόχος ήταν τρεις «τρομοκράτες» της Ισλαμικής Τζιχάντ, οι οποίοι επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα κοντά στο σχολείο.

Και ενώ η αιματοχυσία συνεχίζεται, η διεθνής κοινότητα παρατηρεί μουδιασμένη τις εξελίξεις. Οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις 8 Ιουλίου, όποτε και ξεκίνησαν οι ισραηλινές επιθέσεις, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, Άσραφ αλ-Κούντρα, ανέρχονται στους 1.822, εκ των οποίων οι 296 είναι παιδιά.

Χιλιάδες είναι οι τραυματίες. Ο τρόμος στη Γάζα δεν έχει τέλος...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης