Γάζα: Επιμένει το Ισραήλ ότι η οβίδα στο νοσοκομείο και το πάρκο ήταν από τη Χαμάς

Γάζα: Επιμένει το Ισραήλ ότι η οβίδα στο νοσοκομείο και το πάρκο ήταν από τη Χαμάς

Μετά την επίθεση που σκόρπισε το θάνατο σε δέκα ανθρώπους, εκ των οποίων δέκα παιδιά - Οι ισραηλινές δυνάμεις υποστηρίζουν πως ρουκέτα της ισλαμιστικής οργάνωσης κατέληξε στο σημείο κατά λάθος

 

Γάζα: Επιμένει το Ισραήλ ότι η οβίδα στο νοσοκομείο και το πάρκο ήταν από τη Χαμάς
Στο εσωτερικό του νοσοκομείου Αλ-Σίφα, που έγινε στόχος οβίδας εχθές, Δευτέρα, οι γιατροί τρέχουν όχι για να σωθούν, αλλά για να σώσουν όσους τραυματίες καταφθάνουν.

Στην είσοδο ένας άνδρας κλαίει γοερά και φωνάζει με απόγνωση «τι μας έκαναν;», ένα κοριτσάκι με αιματοβαμμένο πρόσωπο κοιτάζει γύρω του σαν να μην καταλαβαίνει τι συνέβη.

Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή, τα παιδιά που έπαιζαν ανέμελα στο πάρκο κοντά στο νοσοκομείο που επέζησαν από τη δεύτερη επίθεση, βλέπουν τα παιχνίδια τους βουτηγμένα στο αίμα και πεσμένα στο έδαφος.

Για τη χθεσινή φονική επίθεση η Χαμάς επιρρίπτει ευθύνες στο Ισραήλ και το Ισραήλ με τη σειρά του «δείχνει» τους μαχητές της Χαμάς.

Όσο, όμως, το μπαλάκι των ευθυνών εκτοξεύεται από τη μία πλευρά στην άλλη, οικογένειες θρηνούν τους δέκα ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους επτά παιδιά, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο για να κάνουν κούνια και να γιορτάσουν με τους γονείς τους την γιορτή Ειντ αλ-Φιτρ.

Στο μεταξύ, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις επιμένουν πως το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας και ο προσφυγικός καταυλισμός Al-Shati χτυπήθηκαν από ρουκέτες που εξαπέλυσε τρομοκρατική οργάνωση εναντίον του Ισραήλ.

Καθώς, λοιπόν, οι ρίψεις που στόχευαν στο Ισραήλ, απέτυχαν, κατέληξαν στα δύο διαφορετικά σημεία, σκορπώντας το θάνατο.

Την ίδια στιγμή, σχετικά με την επίθεση στο σχολείο-καταφύγιο του ΟΗΕ, της περασμένης Πέμπτης, η ισραηλινή πλευρά αναφέρει πως οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις διεξήγαγαν εκτενή έρευνα για το επεισόδιο και κατέληξαν πως εξτρεμιστές της Χαμάς επιχειρούσαν δίπλα στο κτίριο.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ προς τους Παλαιστινίους πρόσφυγες (UNRWA), Κρις Γκίνες, δήλωσε ότι κατά την διάρκεια της ημέρας η Χαμάς εξαπέλυσε ρουκέτες που έπεσαν στην περιοχή. Συγκεκριμένα υποστηρίζεται πως οι άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης εξαπέλυσαν αντιαρματικές ρουκέτες κατά των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες ανταπέδωσαν τα πυρά ρίχνοντας αρκετούς όλμους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα και όπως αποκαλύπτει το υλικό που καταγράφηκε, ένας όλμος που εξοστρακίστηκε έπεσε στην αυλή του σχολείο της UNRWA η οποία ήταν άδεια. 

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης