Νετανιάχου: Επικρίνει την έκκληση του ΟΗΕ για εκεχειρία

Νετανιάχου: Επικρίνει την έκκληση του ΟΗΕ για εκεχειρία

Θεωρεί πως ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαχητών της Χαμάς, αλλά παραμελεί την ασφάλεια του Ισραήλ

Νετανιάχου: Επικρίνει την έκκληση του ΟΗΕ για εκεχειρία
Την έκκληση που απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την άμεση κήρυξη μιας ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα, επέκρινε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σημειώνοντας ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαχητών της Χαμάς, αλλά παραμελεί την ασφάλεια του Ισραήλ.

Η χθεσινή ανακοίνωση από το Συμβούλιο «σχετίζεται με τις ανάγκες μιας δολοφονικής τρομοκρατικής ομάδας που επιτίθεται εναντίον των Ισραηλινών πολιτών και δεν έχει καμία απάντηση για τις ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ» είπε ο ίδιος στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, όπως ανέφερε το πρωθυπουργικό του γραφείο.

Νωρίτερα τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι οι δύο αντίπαλες πλευρές στις συγκρούσεις στη Γάζα έχουν «εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον» για την έκκλησή του για την κήρυξη νέας 24ωρης ανθρωπιστικής εκεχειρίας, αλλά «δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει στο χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής της».

Κλείσιμο
«Ο γενικός γραμματέας απευθύνει έκκληση στις πλευρές να ανανεώσουν μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επαναλαμβάνει το αίτημά του για μια διαρκεί εκεχειρία που θα μπορούσε να λειάνει το έδαφος για την έναρξη εκτενών διαπραγματεύσεων» ανέφερε ο εκπρόσωπός του σε μια ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης