Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την αποκατάσταση της ηρεμίας στη Γάζα

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την αποκατάσταση της ηρεμίας στη Γάζα

«Θα λάβουμε οποιαδήποτε δράση είναι απαραίτητο», δεσμεύεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την αποκατάσταση της ηρεμίας στη Γάζα
Τη στιγμή που οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από τη σημερινή επιχείρηση του ισραηλινού στρατού φτάνουν τους 60, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, δεσμεύεται ότι το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την αποκατάσταση της ηρεμίας στην περιοχή.

«Θα λάβουμε οποιαδήποτε δράση είναι απαραίτητη» για να σταματήσει η Χαμάς τις επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα και να αποκατασταθεί η ηρεμία, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επιμένοντας ότι ο στρατός κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθούν απώλειες αμάχων.

«Προσπαθούμε να βάλουμε κατά στρατιωτικών στόχων και δυστυχώς υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων που λυπόμαστε και δεν επιδιώκουμε», δήλωσε στο CNN ο Νετανιάχου λίγη ώρα αφότου μία νέα επιδρομή είχε σημειωθεί σε επαρχία της Γάζας.

Την ίδια στιγμή, εξαπέλυσε κατηγορίες κατά της Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι η οργάνωση πλήττει σκόπιμα Ισραηλινούς αμάχους και ότι χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Γάζας ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Ερωτηθείς πόσο καιρό θα πάρει στο Ισραήλ να ολοκληρώσει την επίθεση που όπως είπε έχει στόχο να καταστρέψει τα όπλα της Χαμάς στις σήραγγες της Γάζας, ο Νετανιάχου είπε «αρκετά γρήγορα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το χρονικό πλαίσιο και προσθέτοντας ότι κανείς δε επιθυμεί μία εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης