ΗΠΑ: Αστυνομικοί έπνιξαν πολίτη on camera

ΗΠΑ: Αστυνομικοί έπνιξαν πολίτη on camera

Ο άτυχος Ερικ Γκάρνερ, ένας 43χρονος άνδρας βάρους 182 κιλών μεταφέρθηκε καθυστερημένα στο νοσοκομείο, χωρίς τις αισθήσεις του, όπου και κατέληξε

ΗΠΑ: Αστυνομικοί έπνιξαν πολίτη on camera
Η βία της αστυνομίας πολλές φορές ξεφεύγει από τα όρια με δραματικές συνέπειες για τους πολίτες. 

Τραγικό θύμα ένας άνδρας στη Νέα Υόρκη, τον οποίο έπνιξαν, μπροστά στην κάμερα οι αστυνομικοί. 

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω», τους φώναζε ξανά και ξανά. Κανείς δεν τον άκουγε. Οι αστυνομικοί είχαν πέσει πάνω στον άνδρα για να τον συλλάβουν και ένας από αυτούς είχε κάνει σφικτή λαβή γύρω από το λαιμό του. Μάταια τους φώναζε, εκείνοι επέμεναν. Και ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο.

Κλείσιμο
Ο άτυχος Ερικ Γκάρνερ, ένας 43χρονος άνδρας βάρους 182 κιλών μεταφέρθηκε καθυστερημένα στο νοσοκομείο, χωρίς τις αισθήσεις του, όπου και κατέληξε. 



Man dies after NYPD puts him in chokehold από dm_518cf56329bd4
 
Η σύζυγός του δεν μπορούσε να το πιστέψει. Σύμφωνα με την Daily News, το μόνο που της είπαν ήταν ότι ο άνδρας πέθανε γιατί «κάτι πήγε στραβά, κάτι έγινε λάθος». Κι όλα αυτά επειδή τον είδαν να πουλά αρτοσκευάσματα δικής του παραγωγής και έτρεξαν να τον συλλάβουν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης είπε μόνο ότι ο άνθρωπος υπέστη καρδιακό επεισόδιο ενώ είχε συλληφθεί και πέθανε στο νοσοκομείο Ρίτσμοντ. Η οικογένεια όμως έχει άλλη άποψη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης