Βρήκαν το μαύρο κουτί του Boeing οι φιλορώσοι αυτονομιστές;

Βρήκαν το μαύρο κουτί του Boeing οι φιλορώσοι αυτονομιστές;

Αυτό ισχυρίζονται οι ίδιοι σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, όμως η πληροφορία δεν μπορεί να διασταυρωθεί

Βρήκαν το μαύρο κουτί του Boeing οι φιλορώσοι αυτονομιστές;
Οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι βρήκαν το "μαύρο κουτί", τον καταγραφέα των δεδομένων της πτήσης, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή. Το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία, πετούσε σε ύψος 10 χιλιομέτρων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, το Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines χτυπήθηκε από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος του συστήματος Μπουκ, ενώ την ίδια πληροφορία μετέδωσε το Associated Press. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροσκάφος μετέφερε 280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα.

"Οι 280 επιβάτες και το 15μελές πλήρωμα είναι νεκροί", έγραψε ο σύμβουλος του υπουργειου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γκερασένκο, στη σελίδα του στο Facebook. Δεκάδες πτώματα, διασκορπισμένα ανάμεσα στα φλεγόμενα συντρίμμια του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, ανέφερε ότι αντίκρισε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ο οποίος έφτασε στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροπλάνο, στην ανατολική Ουκρανία.
Ένας διασώστης είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στο σημείο της συντριβής, κοντά στο χωριό Γκράμποβο, τουλάχιστον 100 πτώματα. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν διασκορπιστεί σε μια ακτίνα περίπου 15 χιλιομέτρων, πρόσθεσε, γεγονός που υποδηλώνει ότι το Μπόινγκ ενδεχομένως να διαλύθηκε στον αέρα.
Κλείσιμο

Η περιοχή αυτή της περιφέρειας του Ντονέτσκ απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα και ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις με τις ουκρανικές δυνάμεις.

Πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπλοΐας μετέδωσε νωρίτερα πως το αεροσκάφος δεν μπήκε στον ρωσικό εναέριο χώρο όταν ήταν αναμενόμενο και κατέπεσε κοντά στην πόλη Σαχτάρσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Η ευθύνη για την αεροπορική τραγωδία

Αίσθηση προκαλεί αναφορά ότι αρχηγός των ρώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία ανέβασε και στη συνέχεια έσβησε από τον τόπο κοινωνικής δικτύωσης VKontakte, μήνυμα με το οποίο αναλάμβανε την ευθύνη για την κατάρριψη του Boeing.  Σύμφωνα με τον Independent, ο Ιγκόρ Γκίρκιν, τον οποίο οι σύντροφοί του αποκαλούν Strelkov, ανέφερε στο ρωσικό πρόγραμμα, αντίστοιχά του Facebook, ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν ένα αεροσκάφος, λίγο πριν τις πρώτες αναφορές για την εξαφάνιση της πτήσης.

"Έχουμε εκδώσει προειδοποιήσεις να μην πετούν στον εναέριο χώρο μας. Έχουμε βίντεο που το επιβεβαιώνει. Το 'πουλί' έπεσε πάνω στα σκουπίδια, δεν χτυπήθηκαν κατοικημένες περιοχές" ανέφερε στο μήνυμά του, σύμφωνα με εικόνα που φέρεται να ελήφθη με print screen. 

"Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε κοντά στο Τορετς" πρόσθεσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον Independent, το μήνυμα του Γκίρκιν έχει εξαφανιστεί από το VKontakte, ενώ τα επόμενα μηνύματά του απορρίπτουν τον ισχυρισμό ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές, ευθύνονται για την αεροπορική τραγωδία με τα 295 θύματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης