Ερντογάν: «Απόπειρα συστηματικής γενοκτονίας» οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Ερντογάν: «Απόπειρα συστηματικής γενοκτονίας» οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Καταδίκασε «την αδράνεια» της διεθνούς κοινότητας και κατήγγειλε πως «η ανθρωπότητα χάνεται στην Παλαιστίνη»

Ερντογάν: «Απόπειρα συστηματικής γενοκτονίας» οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί
Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος τους χαρακτήρισε ως «απόπειρα συστηματικής γενοκτονίας» των Παλαιστινίων.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που είμαστε αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση. Από το 1948 κάθε μέρα, κάθε μήνα και κυρίως τον μήνα του ραμαζανιού παρακολουθούμε μια απόπειρα συστηματικής γενοκτονίας από την πλευρά του Ισραήλ», υποστήριξε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια  συνάντησής του με μουσουλμάνους ηγέτες στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνέχεια καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο «την αδράνεια» της διεθνούς κοινότητας απέναντι στον ισραηλινό βομβαρδισμό του παλαιστινιακού θύλακα.

Μάλιστα κατήγγειλε πως «η ανθρωπότητα χάνεται στην Παλαιστίνη», καλώντας  τους μουσουλμάνους να κάνουν «την αυτοκριτική τους» όσον αφορά τις διαφορετικές θέσεις τους σχετικά με την κρίση στη Μέση Ανατολή. Επιπρόσθετα σημείωσε: «Ρωτώ τον μουσουλμανικό κόσμο: Εκτός από κάποιες χώρες, έως πότε θα σιωπάτε την ώρα που οι αδελφοί σας σφαγιάζονται;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης