Ολάντ σε Αμπάς: Πρέπει να σταματήσει η ένταση μεταξύ Ισραηλινών-Παλαιστινίων

Ολάντ σε Αμπάς: Πρέπει να σταματήσει η ένταση μεταξύ Ισραηλινών-Παλαιστινίων

Την ανησυχία του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής 

Ολάντ σε Αμπάς: Πρέπει να σταματήσει η ένταση μεταξύ Ισραηλινών-Παλαιστινίων
Την ανησυχία του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και του τόνισε ότι «θα πρέπει να σταματήσει η κλιμάκωση» της έντασης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ο Γάλλος πρόεδρος πάντως "χαιρέτισε το αίσθημα ευθύνης" που επιδεικνύει ο Αμπάς και τις προσπάθειες που καταβάλει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

«Πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των πολιτών και η κλιμάκωση πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποκατασταθεί η εκεχειρία του 2012», είπε ο Ολάντ, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

«Η παρούσα κρίση μας υπενθυμίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ώστε να καταλήξουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος τονίζοντας ότι το Παρίσι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του «ώστε να βοηθήσει τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να επιτύχουν αυτόν τον στόχο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης