Απαντά με αεροπορικές επιδρομές το Ισραήλ στις ρουκέτες από τη Γάζα

Απαντά με αεροπορικές επιδρομές το Ισραήλ στις ρουκέτες από τη Γάζα

Πάνω από 100 στόχους στα παλαιστινιακά εδάφη έπληξαν οι Ισραηλινοί τις τελευταίες ώρες

Απαντά με αεροπορικές επιδρομές το Ισραήλ στις ρουκέτες από τη Γάζα
Τουλάχιστον 15 άτομα τραυματίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ που έπληξαν περίπου 100 στόχους το τελευταίο 24ωρο στη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ των τραυματιών σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι δύο γυναίκες και ένα παιδί. 

Οι αεροπορικές επιδρομές ξεκίνησαν ως αντίποινα, σύμφωνα με το Ισραήλ, στις ρουκέτες που εξαπέλυσε από τη Γάζα η Χαμάς. Με τη σειρά τους οι αντάρτες της Χαμάς κατηγορούν το Ισραήλ για «Σιωνιστική επιθετικότητα», καθώς, λένε, πρώτο προκάλεσε το θάνατο πέντε μαχητών. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, η επιχείρηση θα επεκταθεί τις επόμενες μέρες, καθώς έχουν κληθεί να συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.500 έφεδροι. 

Η ξαφνική κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, ενώ γίνονταν συνομιλίες προκειμένου να επιτευχθεί παύση πυρός μεταξύ Ισραήλ και Γάζας. Όμως οι δολοφονίες τριών νέων Ισραηλινών και ενός Παλαιστινίου εφήβου τις τελευταίες μέρες εκτόξευσαν εκ νέου την ένταση. 

Το Ισραήλ καταγγέλει τη Χαμάς για την απαγωγή και τη δολοφονία των Ισραηλινων που συνέβη στη Δυτική Όχθη, κάτι που η Χαμάς βέβαια αρνείται. 

Μια μέρα μετά τις κηδείες τους, ένας 16χρονος Παλαιστίνιος απήχθη και δολοφονήθηκε στην Ιερουσαλήμ. Η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις Εβραίων υπόπτων και παραδέχεται πως ήταν λόγω της εθνικότητάς του που ο άτυχος έφηβος δολοφονήθηκε τόσο άγρια.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης