Τυφλή εκδίκηση ζητούσαν οι δολοφόνοι του 16χρονου Παλαιστίνιου

Τυφλή εκδίκηση ζητούσαν οι δολοφόνοι του 16χρονου Παλαιστίνιου

Η "σπείρα εκδικητών" σχεδίαζε μάλιστα και τη δολοφονία εννιάχρονου Παλαιστίνιου αγοριού

Τυφλή εκδίκηση ζητούσαν οι δολοφόνοι του 16χρονου Παλαιστίνιου
Τυφλή εκδίκηση ζητούσε η ομάδα νεαρών Ισραηλινών που δολοφόνησε τον 16χρονο Παλαιστίνιο, Μοχάμεντ Αμπού Κντέιρ, προκειμένου να πάρει το αίμα της πίσω της για το θάνατο των τριών ισραηλινών εφήβων, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία. Η "σπείρα εκδικητών" σχεδίαζε μάλιστα και τη δολοφονία εννιάχρονου Παλαιστίνιου αγοριού. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα αποδοθούν πλήρως ευθύνες για την υπόθεση ενώ ο ηγέτης των Παλαιστινίων, Μαχμούτ Αμπάς, ζητά διεθνή έρευνα για τον φόνο του 16χρονου Παλαιστίνιου την ώρα που συνεχίζεται ο χορός ρουκετών και επιδρομών. 

Το τελευταίο 24ωρο, από  ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν εννέα μέλη της Χαμάς. Ο θάνατος των μαχητών της παλαιστινιακής οργάνωσης είναι το μεγαλύτερο φονικό χτύπημα κατά της Χαμάς από το 2012. Οι ισραηλινές στρατιωτικές αρχές επιβεβαίωσαν τις επιθέσεις, αναφέροντας ότι «είναι απάντηση στις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του νότιου Ισραήλ». Στόχος σύμφωνα με το ισραηλινό στρατό ήταν περιοχές τρομοκρατών και κρυφές εστίες εκτοξευτήρων ρουκετών.

Κλείσιμο
«Δεν θα επιτρέψουμε σε εξτρεμιστές,από όποια πλευρά,να βάλουν φωτιά στην περιοχή και να προκαλέσουν αιματοχυσία» είπε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου. «Ο φόνος είναι φόνος, η υποκίνηση είναι υποκίνηση, και θα απαντήσουμε επιθετικά και στα δύο» τόνισε.
Το τραγικό τέλος που είχε η απαγωγή των τριών Ισραηλινών εφήβων τον προηγούμενο μήνα που βρέθηκαν δολοφονημένοι, εξόργισε τους Ισραηλινούς που καλούσαν σε «εκδίκηση» και ήταν το προοίμιο της επόμενης τραγικής εξέλιξης, της απαγωγής και δολοφονίας του νεαρού Παλαιστίνιου.
   
Ο φόνος του Παλαιστίνιου Κντείρ που είχε καεί ζωντανός, είχε πυροδοτήσει επεισόδια σε παλαιστινιακές περιοχές καθώς οι Παλαιστίνιοι θεωρούσαν δεδομένο ότι επρόκειτο για τυφλή εκδίκηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης