Διπλό πράκτορα υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν οι Γερμανοί

Διπλό πράκτορα υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν οι Γερμανοί

Ο 31χρονος άνδρας φέρεται να μοιραζόταν μυστικά με τους Αμερικανούς - Στόχος του ήταν η επιτροπή της γερμανικής βουλής που ερευνούσε τις αποκαλύψεις Σνόουντεν

Διπλό πράκτορα υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν οι Γερμανοί
Για σύλληψη εργαζόμενου στην γερμανική υπηρεσία πληροφοριών (BND) με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό των ΗΠΑ κάνει λόγο το Reuters επικαλούμενο πληροφορίες από δύο πολιτικούς.

Πρόκειται για έναν 31χρονο άντρα που συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία για λογαριασμό ξένης χώρας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του γερμανού γενικού εισαγγελέα.

Αν επιβεβαιωθεί η κατηγορία θα πρόκειται για άλλο ένα πλήγμα στις σχέσεις του Βερολίνου με την Ουάσινγκτον μετά τις αποκαλύψεις για μαζικές παρακολουθήσεις τηλεφώνων γερμανών πολιτών, μεταξύ των οποίων και η καγκελάριος Μέρκελ, από την αμερικανική υπηρεσία εθνικής ασφαλείας (NSA).

Ο 31χρονος, σύμφωνα με το Reuters, έχει παραδεχθεί ότι έδινε πληροφορίες σε μια αμερικανική επαφή του για το έργο μιας ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής με αντικείμενο τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν.

«Δεν είναι υψηλόβαθμος πράκτορας ούτε είχε απευθείας επαφές με την επιτροπή» δήλωσε ο ένας από τους πολιτικούς που επικαλείται το Reuters προσθέτοντας ότι έδινε τις πληροφορίες εθελοντικά.
Κλείσιμο

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ λέγοντας ότι «δεν παίρνουμε ελαφρά το θέμα της κατασκοπίες για ξένες μυστικές υπηρεσίες».

Η γερμανική Bild στο φύλλο της του Σαββάτου θα δημοσιεύσει άρθρο στο οποίο θα αναφέρει ότι ο συλληφθείς εργαζόταν ως διπλός πράκτορας τα τελευταία δύο χρόνια και είχε υποκλέψει 218 εμπιστευτικά έγγραφα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης