Ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση Ρέντζι και την Bundesbank

Ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση Ρέντζι και την Bundesbank

«O Ρέντζι, τώρα, μας λέει τι να κάνουμε. Το να δημιουργήσουμε, όμως, περισσότερα χρέη, δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη» δήλωσε ο πρόεδρος της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Γενς Βάιντμαν

Ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση Ρέντζι και την Bundesbank
Ανεβαίνουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση της Γερμανίας με την Ιταλία, με θέμα τη δυνατότητα υιοθέτησης μιας πολιτικής η οποία να δώσει κύρια έμφαση στην ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στην ομιλία του Ιταλού πρωθυπουργού, την περασμένη Τετάρτη στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Γενς Βάιντμαν, δήλωσε: «O Ρέντζι, τώρα, μας λέει τι να κάνουμε. Το να δημιουργήσουμε, όμως, περισσότερα χρέη, δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη».

Αργά το βράδυ, πηγές της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, άφησαν να διαρρεύσει το ακόλουθο σχόλιο, το οποίο μεταδίδεται από όλα τα κύρια μέσα ενημέρωσης της χώρας: «Aν η Bundesbank νομίζει ότι θα μας φοβίσει, ίσως έχει επιλέξει λάθος χώρα. Σίγουρα, πάντως, έχει επιλέξει λάθος κυβέρνηση».

«Δηλώσεις και σχόλια ενδεικτικά της έντασης που επικρατεί τις ώρες αυτές στις σχέσεις Ρώμης και Βερολίνου», αναφέρει, χαρακτηριστικά, η εφημερίδα La Reppublica στη διαδικτυακή της έκδοση.

Ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, τέλος, το απόγευμα της Πέμπτης, υπογράμμισε ότι «η εξυγίανση της δημόσιας οικονομίας που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία, μπορεί να υπερισχύσει οποιουδήποτε άλλου μέτρου σύγκρισης».
Κλείσιμο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης