Κέρι: Καλεί τους μετριοπαθείς Σύρους αντάρτες να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές

Κέρι: Καλεί τους μετριοπαθείς Σύρους αντάρτες να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών εκφράζει ελπίδες ότι οι μαχητές της Συρίας θα εμπλακούν στη μάχη κατά των μελών του ΙΚΙΛ

Κέρι: Καλεί τους μετριοπαθείς Σύρους αντάρτες να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές
Την ώρα που η μία πόλη μετά την άλλη στο Ιράκ πέφτει στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, καλεί τους μετριοπαθείς αντάρτες της Συρίας να συμμετάσχουν στη μάχη κατά των σουνιτών εξτρεμιστών.

«Έπειτα από όσα συμβαίνουν στο Ιράκ, έχουμε ακόμα να συζητήσουμε πολλά σχετικά με τη συριακή μετριοπαθή αντιπολίτευση, η οποία μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικός παίκτης στην αντιμετώπιση των ανδρών του ΙΚΙΛ στη Συρία και το Ιράκ», δήλωσε ο Κέρι από την Τζέντα όπου μετέβη.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε ζητήσει να αυξηθεί η υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς τη συριακή αντιπολίτευση, καλώντας το Κογκρέσο να εγκρίνει το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των μετριοπαθών Σύρων ανταρτών που επιδιώκουν την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία.

Παρόλα αυτά, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ταξίδευε με τον Κέρι, διευκρίνισε ότι ο υπουργός δεν εννοούσε ότι οι Σύροι αντάρτες θα περάσουν τα σύνορα για να πολεμήσουν στο Ιράκ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης