Τζίμι Σάβιλ: Εκτός από παιδόφιλος ήταν και νεκρόφιλος!

Τζίμι Σάβιλ: Εκτός από παιδόφιλος ήταν και νεκρόφιλος!

Φρίκη χωρίς τέλος: Ο παρουσιαστής του BBC ασελγούσε σε νεκρούς ασθενείς - Σαν να μην έφτανε αυτό, έκλεβε τα γυάλινα μάτια των νεκρών και τα μετέτρεπε σε δαχτυλίδια

Έκκληση του ΟΗΕ για οικονομική βοήθεια στην Αϊτή
Τζίμι Σάβιλ: Εκτός από παιδόφιλος ήταν και νεκρόφιλος!
 

Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία προκύπτουν για την υπόθεση του Βρετανού παρουσιαστή παιδικής εκπομπής του BBC, Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος όχι μόνο είχε κακοποιήσει πάνω από 1.000 παιδιά, αλλά φέρεται να ήταν και νεκρόφιλος!

Ο τηλεοπτικός αστέρας που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό και πέθανε το 2011, δεν κακοποίησε μόνο ανήλικα, με την ανοχή του βρετανικού δικτύου, αλλά όπως υποστηρίζει ο βρετανικός Τύπος, ασέλγησε και σε κλινήρεις, αλλά και σε σορούς ασθενών.

Σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, στο στόχαστρο του Σάβιλ ήταν παιδιά ηλικίας από πέντε ετών, αλλά και ηλικιωμένοι ασθενείς και επισκέπτες νοσοκομείων μέχρι 75 ετών, εκ των οποίων γυναίκες και άνδρες, που νοσηλεύονταν σε 28 διαφορετικά δημόσια νοσοκομεία στη Μεγάλη Βρετανία κατά τη χρονική περίοδο 1962-2009.

Σαν να μην έφτανε η αρρωστημένη του εμμονή με τους κλινήρεις, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Σάβιλ είχε νεκροφιλικές τάσεις, καθώς φέρεται πως είχε σεξουαλική επαφή με πτώματα σε νεκροτομείο νοσοκομείου.

Κλείσιμο

Όπως αναφέρει βρετανικό δημοσίευμα, μάλιστα, η μακάβρια συνήθειά του είχε φτάσει σε ακόμα πιο ανατριχιαστικό επίπεδο καθώς λέγεται ότι συγκέντρωνε γυάλινα μάτια ταριχευμένων πτωμάτων, τα οποία στη συνέχεια μετέτρεπε σε δαχτυλίδια!

Η Σου Πρόκτορ που διεξήγαγε την έρευνα για τον Σάβιλ, ανέφερε πως μία ειδικευόμενη τότε νοσηλεύτρια κατέθεσε ότι ο πασίγνωστος για το βρετανικό κοινό παρουσιαστής, της είχε πει ότι είχε σεξουαλική επαφή με νεκρούς.

Βέβαια, επισήμανε ότι δε μπορεί να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός αυτός, ωστόσο διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι στο νεκροτομείο των δημοσίων νοσοκομείων τη δεκαετία του 1980 δεν ήταν αυστηροί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πιθανό πράγματι ο Σάβιλ να ασέλγησε σε νεκρούς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την έρευνα των τοπικών αρχών, ο Σάβιλ βρισκόταν μπροστά στις ασθενείς τη στιγμή που γδύνονταν ή έκαναν μπάνιο, σχολιάζοντας πολλές φορές άκομψα αυτό που έβλεπε. Ωστόσο, η συμπεριφορά του έμοιαζε να είναι αποδεκτή από το προσωπικό κι ίσως από τους ίδιους ασθενείς, καθώς είχε γίνει γνωστός για την εκκεντρική στάση του, την οποία ερμήνευαν ως «έτσι είναι απλά ο Τζίμι».

Σε κάθε περίπτωση, όσοι είχαν πέσει θύματα, είτε ήταν μάρτυρες σεξουαλικής κακοποίησης δεν απευθύνονταν στη διεύθυνση των εκάστοτε νοσοκομείων φοβούμενοι για την αντίδραση που θα προκαλούσε μία τέτοια αναφορά.

Πάντως, όσοι τόλμησαν να καταθέσουν υπολογίζεται ότι είναι 60, εκ των οποίων 33 ασθενείς, ενώ τρεις από τις περιπτώσεις ήταν βιασμοί.

Το προσωπικό από το νοσοκομείο του Λιντς, υποστηρίζει ότι 19 από τα θύματα ήταν ηλικίας κάτω των 16 ετών, άλλοι μέχρι 75, ενώ οι περισσότερες ήταν γυναίκες και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το συγκλονιστικό είναι πως στο νοσοκομείο Μπράντμουρ η συμπεριφορά του και τα βίαια επεισόδια ήταν ανεκτά, ενώ φαίνεται πως ήταν κοινό μυστικό ότι ο Σάβιλ διατηρούσε τέτοιου είδους επαφές με προσωπικό και ασθενείς.

Μετά την αποκάλυψη της έκθεσης, ο υπουργός Υγείας, Τζέρεμι Χαντ, κατά την παρουσίαση της έκθεση στη Βουλή των Κοινοτήτων, δήλωσε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης και των δημοσίου συστήματος υγείας σε όλους όσους έπεσαν θύματα του Σάβιλ στα δημόσια νοσοκομεία. Τους απογοητεύσαμε και παρότι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε, πολλοί από εκείνους ξαναζούν τον πόνο που βίωσαν. Αν δε μπορούμε να σβήσουμε το παρελθόν, ελπίζω ότι η ειλικρίνεια και η διαφάνεια για όσα συνέβησαν μπορούν τουλάχιστον να απαλύνουν λίγο από τον πόνο που ένιωσαν. Τους το χρωστούμε».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης