Υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ η Αλβανία

Υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ η Αλβανία

«Είμαι υπερήφανος για ό,τι καταφέραμε όλοι μαζί» τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Ράμα σχολιάζοντας τη χορήγηση στην Αλβανία καθεστώτος υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ χώρας



Υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ η Αλβανία
Το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε να χορηγηθεί στην Αλβανία καθεστώς υποψήφιας για ένταξη χώρας.

Ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε επιβεβαίωσε πρώτος την είδηση.

Κλείσιμο
Οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν ομόφωνα να εγκρίνουν την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να χορηγηθεί στην Αλβανία το καθεστώς υποψήφιας χώρας.

Ο Επίτροπος Στέφαν Φούλε, δήλωσε ότι "οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Αλβανίας αναγνωρίζονται και ενθαρρύνεται η χώρα να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση".

Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία και Δανία, χώρες που πρότειναν να αναβληθεί η χορήγηση του καθεστώτος το περασμένο Δεκέμβριο, ψήφισαν υπέρ.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα σε ανάρτησή του στο Twitter γράφει: «Μόλις μίλησα με τον Στέφαν Φούλε, και είμαι υπερήφανος για ό,τι καταφέραμε όλοι μαζί... Ευχαριστώ, και την ευγνωμοσύνη μου σε όλους σας", γράφει ο κ. Ράμα που δημοσιεύει μια φωτογραφία από τις αντικομμουνιστικές διαδηλώσεις του '90.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης